KRIPTOVALUTE

Z eno izjavo zrušil vrednost bitcoina

Natisni0
Tako nestabilna je ta kriptovaluta.

Ustanovitelj Microsofta Bill Gates lahko z enim stavkom znižuje vrednost kriptovalut. Tokrat bitcoina.

V ponedeljek je namreč dejal, da je bitcoin najbolj nora in špekulativna stvar, kar jih je videl. Razmišljal je o tem, da bi se vključil v kratko prodajo bitcoinov, če bi le obstajal nek enostaven način, da bi to lahko naredil. Kratka prodaja (shorting) je vlaganje, ko investitor služi na padanju vrednosti na primer delnic, kriptožetonov ... Kriptoskupnost je bila nad izjavo pretresena, saj so iz nje sklepali, da Gates pričakuje padec vrednosti bitcoina. V nedeljo je bila njegova vrednost malo več kot 9900 dolarjev (8336 evrov), nato je v ponedeljek padla na okoli 9200 (7747 evrov), v času objave tega članka pa je bila vrednost 9245 dolarjev (7785 evrov). 

Tuji mediji poročajo, da je med in tik po Gatesovi izjavi vrednost bitcoina padla za kar 30 dolarjev. Gre za minute! Morda se vam to zdi malo, a če lahko to naredi le ena izjava, kakšne so potem lahko posledice kakšnega večjega pretresa, se sprašujejo mnogi. 

Gates sicer rad vlaga v različne projekte, a ni navdušen nad bitcoini. Pred leti je sicer za rojstni dan prejel nekaj bitcoinov. Prav tako Elon Musk, ki tudi ni navdušen nad to kriptovaluto. 

 

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI