NEPREMIČNINE

Bi se preselili sem? Zelo vas vabijo in vam ponujajo ...

Natisni2
Na idiličnem grškem otoku iščejo nove prebivalce. Najbolj si želijo družin s tremi otroki, ki jim ponujajo hišo, zemljišče in 500 evrov žepnine.

Na grškem otoku Antikitera že več let močno upada število prebivalcev. Gre za idiličen grški otok z neokrnjeno naravo, s površino 20 kvadratnih kilometrov. Leži v Jonskem morju, nedaleč od Kitire in Krete.

Pečine na otoku Antikitera
Pečine na otoku AntikiteraFOTO: Dreamstime

Večina od 20 stalnih prebivalcev živi v edinem naselju Potamosu, njihova povprečna starost pa je 60 let. Zelo, zelo si želijo pomladiti otok in vabijo mlade, naj se preselijo k njim, poročajo tuji mediji.

Na otoku Antikitera
Na otoku AntikiteraFOTO: Dreamstime

Zadevo financira grška pravoslavna cerkev in predvsem vabijo mlade družine, ki jim ponujajo hišo, zemljišče in prve tri leta življenja na otoku še 500 evrov na mesec. Prednost imajo grške družine z več kot tremi otroki, ki so se pripravljene stalno preseliti na Antikitero, priložnost pa lahko poskusijo tudi prebivalci drugih držav.

Na otoku Antikitera
Na otoku AntikiteraFOTO: Dreamstime

Zaželeni so posamezniki, ki bi delali kot ribiči, gradbeniki, peki ali rejci živine. To so poklici, ki bi znali prinesti dostojen zaslužek.

Na otoku Antikitera
Na otoku AntikiteraFOTO: Dreamstime

       

In - presenetljivo - čeprav jo obkroža čisto turkizno morje, Antikitera ni priljubljena turistična destinacija.

Starodavni kalkulator z Antikitere
Starodavni kalkulator z AntikitereFOTO: AP

V svetu je bolj znana zaradi odkritja prvega antičnega računala, imenovanega mehanizem z Antikitere. Izvira iz leta 82 pred Kristusom, uporabljali pa so ga za izračun astroloških položajev in za štiri letne čase med grškimi športnimi igrami.

KOMENTARJI (2)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
PunceDajte RuteDol 08.07.2019, 17:53:46
Glede na to da smo Grkom finančno pomagali bi na lahko dali kakšen tak otok v upravljanje za nakaj let. Da nam ne bi bilo treba hoditi na letovanje na Hrvaško.
SkokecPokec 08.07.2019, 10:04:41
Se pravi bivanje zastonj, pa še 500 EUR mi dajo vsak mesec tri leta. Rabim še čolniček, pa dostavo hrane in pijače, če ni vode...