NEPREMIČNINE

Aprilske javne dražbe zelo pestre

Natisni1
Aprila je stanje na nepremičninskem trgu, vsaj kar zadeva javne dražbe, izjemno pestro. Za številne poslovne ali stanovanjske objekte po državi poteka zbiranje ponudb, mi pa smo za vas pripravili presek aktualnih dražb, ki že potekajo. Osredotočili smo se na bivanjsko arhitekturo, torej eno ali več družinske samostojne objekte ter posamezna stanovanja. V nadaljevanju preverite najugodnejše možnosti za nakup.

Ponudbo aktualnih javnih dražb smo preverili na spletnem nepremičninskem portalu nepremicnine.net

Daleč najugodnejša ponudba na potencialne dražitelje čaka v mestnem jedru Maribora, natančneje na Slomškovem trgu. Gre za stanovanje, umeščeno v staromeščansko stavbo, ki je bila zgrajena leta 1890. Enosobno stanovanje, ki je sicer potrebno korenite prenove, se nahaja v prvem nadstropju in je veliko 40,7 kvadratnih metrov, v kletnih prostorih pa mu pripada tudi shramba. Izklicna cena stanovanja trenutno znaša okroglih 7 tisočakov, za vse zainteresirane pa je potrebno vplačilo varščine do 6. maja do polnoči. Več fotografij in ostale podrobnosti o poteku javne dražbe lahko preverite TUKAJ.

javna dražba
javna dražbaFOTO: nepremicnine.net

PREBERI ŠE
Hiše po znižani ceni na voljo že za 52 tisočakov

V Upravni enoti Slovenska Bistrica, natančneje v prijetni vasici Lačna gora, poteka javna dražba za prodajo stanovanjske hiše in gospodarskega objekta s pripadajočim zemljiščem. Trenutna ponudba velja za odkup solastniškega deleža v vrednosti 9000 evrov. Varščina je določena in znaša 900 evrov, rok za zbiranje ponudb pa poteka do vključno 31. maja. Sam objekt je velik 67 kvadratnih metrov, zgrajen pa je bil leta 1960. Čeprav je potreben prenove, se ponaša z določenimi kvalitetami, med drugim ima v notranjosti vgrajeno tudi veliko krušno peč. Več fotografij in ostale podrobnosti dražbe pa preverite TUKAJ.

javna dražba
javna dražbaFOTO: nepremicnine.net

Po izklicni ceni 10.005 evrov se bo na drugi javni dražbi prodajala samostojna stanovanjska stavba s pripadajočim zemljiščem, ki je v Železnikih. Objekt je bil zgrajen leta 1900 in je sicer potreben prenove, zemljišče, ki pripada samemu objektu, pa je delno stavbno in delno kmetijsko. V večjem delu pa predstavlja travnik, ki je na severni strani pod nekoliko večjim naklonom. Parcele v skupni vrednosti obsegajo kar 3.342 kvadratnih metrov, od tega je 4.816 kvadratnih metrov kmetijskega zemljišča. Pristop k sami dražbi je mogoč z vplačilom varščine, ki znaša 2.080 evrov, kdaj točno bo potekala dražba in ostale podrobnosti ponudbe, pa preverite TUKAJ.

javna dražba
javna dražbaFOTO: nepremicnine.net

PREBERI ŠE
Garsonjera v Ljubljani presegla ceno 6000 evrov na kvadratni meter

Ena aktualnih ugodnih ponudb je v Dravogradu. Gre za stanovanje v izmeri 41 kvadratnih metrov, ki je v mansardi večstanovanjske stavbe, zgrajene leta 1762, tako streha kot fasada pa sta bili obnovljeni leta 1987. Stanovanje obsega hodnik, sobo, kuhinjo, kopalnico ter pripadajočo kletno shrambo. Stanovanjski enoti pripada tudi zunanja drvarnica v izmeri 7,9 kvadratnega metra, ki je v zunanjem lesenem objektu. Javna dražba bo potekala po načelu »videno – kupljeno«, najmanjše večanje izklicne cene pa bo znašalo 500 evrov. Več o pogojih dražbe lahko preverite TUKAJ, kjer je na voljo tudi več podrobnejših informacij o sami ponudbi.

javna dražba
javna dražbaFOTO: nepremicnine.net

PREBERI ŠE
Tudi na Hrvaškem ponujajo prazne nepremičnine

Zanimiva ponudba za nakup stanovanja prek javne dražbe je trenutno na voljo tudi v Ilirski Bistrici. Gre za dvosobno stanovanje na odlični lokaciji, ki je v bližini starega mestnega jedra in je veliko 76,5 kvadratnega metra. Večstanovanjska stavba, v kateri je umeščeno stanovanje, je bila zgrajena leta 1959. Več o poteku same dražbe in ostale podrobnosti o ponudbi, vključno z več fotografijami, preverite TUKAJ.

javna dražba
javna dražbaFOTO: nepremicnine.net

KOMENTARJI (1)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
nikagaja 19.04.2019, 13:22:33
" Parcele v skupni vrednosti obsegajo kar 3.342 kvadratnih metrov, od tega je 4.816 kvadratnih metrov kmetijskega zemljišča." tole nekaj popravite.