NEPREMIČNINE

Preverite izklicne cene teh družinskih hiš

Natisni2
Na spletni strani Okrajnega sodišča na Vrhniki so objavili, da bodo potekale javne dražbe hiš, ki jih je gradil Vegrad, nosilec projekta pa je družba Electa Inženiring.

Gabrče nad Vrhniko
Gabrče nad VrhnikoFOTO: Google maps

Gabrče nad Vrhniko. Vsi, ki ste zastrigli z ušesi, saj se vam omenjeno naselje zdi znano, naj vas spomnimo, da gre za naselje, ki ga je gradilo podjetje Vegrad, s Hildo Tovšak na čelu, naročnik projekta pa je bila družba Electa Inženiring, ki je v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Jureta in Damijana. 

Ko smo pobrskali po arhivu 24ur.com, smo našli članek iz leta 2017, v katerem je o Electi Inženiring zapisano, da je "v predlogu za začetek poenostavljene prisilne poravnave kot glavni razlog za insolventnost navedeno, da je družba v času pred izbruhom zadnje gospodarske krize nakopičila preveč nepremičninskih projektov v neposredni izvedbi, med katerimi izpostavljajo projekt Gabrče na Vrhniki, in pa projektov, ki jih je izvajalo posredno prek projektnih družb s partnerji. Podjetje je tem družbam oz. bankam financerkam dala poroštva, zaradi gospodarske in nepremičninske krize ter zmanjšanja povpraševanja po nepremičninah pa je bilo ob prihodke od izvedbe inženiringa in prodaje nepremičnin ter ob dividende od naložb v portfelju. Med drugim je škodo podjetju, kot so zapisali, povzročil stečaj Vegrada kot izvajalca gradnje naselja Gabrče, zaradi česar je bil projekt dokončan šele na vrhuncu krize leta 2012". Projekt so sicer začeli leta 2009. 

In sedaj, leta 2019 so se te nepremičnine znašle na dražbi. Gre za hiše, ki se prodajajo kot nedokončane oz. v tretji gradbeni fazi. 

Na voljo je 35 hiš in štiri zemljišča, na spletni strani Okrajnega sodišča na Vrhniki pa je razvidno, da bodo vsako enoto dražili posebej. Kot upnika sta navedena Deželna banka Slovenije ter Artisan Projekt. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Prodaje nepremičnin bodo potekale na javnih dražbah na narokih pri Okrajnem sodišču na Vrhniki, v razpravni dvorani št. I, in sicer dne: 27. maj, 28. maj, 30. maj, 31. maj, 3. junij, 5. junij, 6. junij, 7. junij, 12. junij, 13. junij, 14. junij, 17. junij ter še 18. junij. Katera nepremičnina se bo prodajala na navedeni datum ter tudi ob kateri uri, lahko preverite TUKAJ

Podrobnejši opis nepremičnin si lahko preberete v poročilu sodnega cenilca Boštjana Boha. Poročilo si lahko pogledate TUKAJ. Na 15. strani poročila je zapisano, da imajo "vse hiše strehe in so zaščitene pred vremenskimi vplivi, na določenih delih pa vseeno, izpostavljene in nezaščitene. Potrebno je hitro dokončanje gradnje sicer se bo stanje izredno hitro poslabševalo". 

Gabrče nad Vrhniko
Gabrče nad VrhnikoFOTO: Google maps

Izklicne cene so različne: od 72.000 do 109.500 evrov. Javne dražbe se smejo udeležiti le tiste fizične in pravne osebe, ki najpozneje tri delovne dni pred prodajnim narokom, na katerem se bo prodajala posamezna nepremičnina, za sodelovanje na javni dražbi za to nepremičnino, plačajo varščino v višini 10 odstotkov ugotovljene vrednosti nepremičnine. Sodišče dovoli ogled nepremičnin na zahtevo in stroške tistega, ki se zanima za nakup. Zahtevo za ogled mora vložiti zainteresirani kupec pri naslovnem sodišču najkasneje do 13. maja, so še zapisali na sodišču. 

PREBERI ŠE
V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove 200 m2 hiše po 129.900 evrov

Naselje Gabrče se nahaja v mirnem, zelenem predelu Vrhnike, pod Planino in v neposredni bližini Starega Malna. Od strogega centra Vrhnike, kjer so osnovna šola, banka, pošta, zdravstveni dom, glasbena šola, trgovski centri ..., je omenjeno naselje oddaljeno dober kilometer. Naselje je bilo zgrajeno leta 2009, skupaj pa ga sestavlja 45 enot, kvadrature parcel pa znašajo od 252 m2 do 576 m2, navajajo na Electini spletni strani.

KOMENTARJI (2)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
dragan krstic 25.04.2019, 8:58:35
Jurček je tudi uspešen trgovec z moko tako da mu ne bo trda predla. Vsaj tako piše portal Nova24.
misko5lin 08.05.2019, 16:15:15
Vse, samo da je keš....