NEPREMIČNINE

Mesto prodaja stanovanja in hiše za en evro

Natisni0
Pri naši sosedih lahko kupite hišo ali stanovanje za en evro. Nepremičnine prodaja mesto.

Župan mesta Sambuca, ki leži na zahodni obali Sicilije, se je odločil za nenavaden ukrep. Ker v mestu beležijo odliv mlajših, ki odhajajo v večja mesta, se je mestni svet odločil ponuditi stanovanja in hiše, in sicer za en evro. Mestni veljaki upajo, da bodo tako privabili mlajše družine, ki bi bile pripravljene živeti in delati v tem manjšem mestu. 

Gre za 12 stanovanj in hiš, njihova velikost pa se giblje od 40 do 150 kvadratnih metrov. In kdo je lastnik teh nepremičnin? Mesto. Podžupan obljublja, da kupci ne bodo razočarani.

Tuji mediji poročajo, da so za 10 nepremičnin že našli resne kupce. Ponudbe so prišle iz Švice, Francije, Španije in iz drugih držav. 

Kaj mesto pričakuje od novih lastnikov? Da bodo v roku treh let v prenovo nepremičnine vložili vsaj 15.000 evrov. Pred nakupom mora kupec plačati depozit v višini 5.000 evrov, znesek pa bo po prenovi prejel nazaj. 

Sambuca, Italija
Sambuca, ItalijaFOTO: iStock

PREBERI ŠE
To hišo je lastnik prodajal za 1,12 evra. Zakaj?

Leta 2016 je v mestu živelo 5878 prebivalcev. Istega leta je bila Sambuca nominirana za italijansko najlepše mesto. Turisti, ki jo obiščejo, so nad Sambuco navdušeni. 

Gre za mesto, ki je umeščeno v čudovito naravo in ima dolgo tradicijo. Ustanovili so ga že stari Grki, nato pa zavzeli Arabci. 

Susanna Heinson iz Nemčije se je odločila za nakup ene nepremičnine. Trenutno jo že prenavlja in komaj čaka, da se vseli. "Prebivalci so zelo odprti in prijazni. V mestu so številne dobre restavracije in vinske kleti," pravi navdušeno. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Sambuca, Italija
Sambuca, ItalijaFOTO: iStock

 

 

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI