NEPREMIČNINE

Nakup posesti na javni dražbi na voljo za minimalne zneske

Natisni0
Na javni dražbi je po ugodnih cenah mogoče dobiti tudi posest z izjemnim potencialom, na kateri bosta glede na samo namembnost območja lahko nekoč stala vaša sanjska hiša ali poslovni prostor, oziroma jo boste izkoristili za večje kmetijske površine, namenjene obdelovanju. Nekoliko bolj spokojne lokacije pa kar kličejo po sodobnem počitniškem objektu. Preverite izbrano aktualno ponudbo.

Na slovenskem nepremičninskem portalu nepremicnine.netsmo tokrat preverili aktualno ponudbo posesti, ki so na voljo nakupu na javni dražbi. 

Trenutno najugodnejša ponudba je locirana v okolici Murske Sobote, kjer so po izklicni ceni 11.236,44 evra na voljo kmetijska in gozdna zemljišča v skupni velikosti 12.971 kvadratnih metrov. Cena na kvadratni meter znaša le nekoliko več kot 1,15 evra – bolj ugodno skoraj ne gre. V skupnem seštevku gre za devet posameznih parcel, od tega se na eni od njih nahaja tudi starejši stanovanjski objekt in več gospodarskih objektov (prav tako nekoliko starejših). Ogled posameznih območij je mogoč po predhodni vložitvi na Okrajnem sodišču v Šmarjah pri Jelšah. Tri delovne dni pred pričetkom javne dražbe, ki bo sicer potekala v torek, 2. aprila v Murski Soboti, mora sodelujoči na dražbi predložiti varščino v višini 2.247,29 evra. Vse ostale informacije o samem poteku dražbe in več podrobnosti o ponudbi preverite TUKAJ.

javna dražba - posest
javna dražba - posestFOTO: nepremicnine.net

PREBERI ŠE
Kaj se dogaja s cenami stanovanjskih nepremičnin?

V Upravni enoti Nova Gorica, v občini Brda se je začelo zbiranje ponudb za nakup posesti v kombinaciji z obstoječim nepremičninskim kompleksom. Posest v velikosti 737 kvadratnih metrov je sicer v lasti Republike Slovenije in je, vključno z objekti, popolnoma prosta bremen ter zemljiškoknjižno urejena. V osnovi gre za štiri parcele, ki so naprodaj po izklicni ceni 12.510 evrov. Ponudbe se zbirajo do vključno 3. aprila do 15. ure, ogled samega posestva pa je mogoč po predhodnem dogovoru. Več fotografij in ostale podrobnosti ponudbe preverite TUKAJ.  

javna dražba - posest
javna dražba - posestFOTO: nepremicnine.net

PREBERI ŠE
Center Ljubljane: za 4-sobno stanovanje boste odšteli toliko

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

V Upravni enoti Slovenske Konjice, natančneje v občini Zreče, so preko javne dražbe naprodaj komunalno opremljena stavbna zemljišča, ki so locirana na območju že obstoječega stanovanjskega naselja Dobrava. Predmet dražbe sta dve še nepozidani stavbni zemljišči, v izmeri 602 in 572 kvadratnih metrov, skupaj 1.174 kvadratnih metrov. Nakup zemljišč je možen le v celoti, posamezna parcela ni naprodaj. Zemljišči sta prosti bremen in z urejenim lastništvom. Izklicna cena za nakup znaša 18.582,70 evra, pri tem, da v ceno ni vštet DDV (22 %). Zainteresirani kupci morajo najkasneje do 26. marca do 24. ure vplačati varščino, pisne ponudbe z vsemi potrebnimi dokazili pa predložiti najkasneje do 27. marca do 17. ure. Več podrobnosti o poteku same dražbe preverite TUKAJ.

javna dražba - posest
javna dražba - posestFOTO: nepremicnine.net

PREBERI ŠE
V tej državi ponujajo nepremičnine zastonj

Še ena zanimiva ponudba, kjer je možen nakup posesti na javni dražbi, je trenutno na voljo v Upravni enoti Koper, natančneje v Koštaboni. Naprodaj je namreč 1.224 kvadratnih metrov zazidljivo stavbno zemljišče po izklicni ceni 76.005 evrov. V osnovi gre za pet parcel, ki predstavljajo preurejeno deloma kmečko domačijo, pozicionirano na vzhodnem robu vasi Koštabona. Domačija je komunalno urejena in ima javno vodovodno, električno in telefonsko omrežje. Druga javna dražba bo potekala 4. aprila na Okrajnem sodišču v Kopru, in sicer ob 10.30. Predhodni ogledi nepremičnine so mogoči na posebno dovoljenje sodišča. Več podrobnosti o sami ponudbi in poteku dražbe preverite TUKAJ.

javna dražba - posest
javna dražba - posestFOTO: nepremicnine.net

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI