NEPREMIČNINE

Hiša-rastlinjak, v kateri prebiva družina, navdušuje

Natisni1
Zadnje čase so tovrstne hiše med Švedi vse bolj priljubljene, saj si tudi oni, čeprav navajeni dolgih in hladnih zim, želijo malo več zelenja in toplote. 

Prva "naravna hiša" je bila zgrajena že leta 1976 v bližini Stockholma. Ustvaril jo je arhitekt Bengt Warne, ki je v njej živel z družino, nato pa jo je prodal naprej. Hiša še danes stoji in je nekomu dom. 

Zadnje čase so tovrstne hiše med Švedi vse bolj priljubljene, saj si tudi oni, čeprav navajeni dolgih in hladnih zim, želijo malo več zelenja in toplote. 

Marie Granmar in Charles Sacilotto sta zadnja leta vložila ogromno časa in energije v izgradnjo lastne "naravne hiše". V bližini švedske prestolnice sta na idilični lokaciji odkrila vikend. Vedela sta, da sta našla družinski dom. A kot že rečeno: zimski meseci so dolgi. Zato sta se odločila, da bosta hiško preuredila in jo obdala s štirimilimetrskim steklom. Z objekta sta odstranila streho in tako ustvarila ogromno teraso, na kateri si je družina ustvarila prostor za druženje.

Hiša je videti kot rastlinjak, a tudi deluje tako. Znotraj namreč vzgajajo številne rastline: paradižnike, kumare, začimbe, celo grozdje in fige. Njihov način življenja se osredotoča na recikliranje. Pravita, da sta srečna in zadovoljna, za celoten projekt pa sta porabila okoli 80.000 evrov. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (1)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
triglavska 04.07.2019, 11:49:33
še vodo natočita pa imata akvarij