KORISTNO

Poceni dopust? Tudi to je možno!

Natisni7
Sezona počitnic se je uradno začela in zakaj si ne bi privoščili nepozabnega oddiha tudi sami? Za svoj sanjski dopust lahko plačate manj in dobite več, če boste upoštevali nasvete, ki vam jih razkrivamo v nadaljevanju.

Naša denarnica pogosto ne more financirati vseh naših želja, ampak to ne pomeni, da morate nanje popolnoma pozabiti. Vse, kar morate storiti, je, da se načrtovanja počitnic lotite preudarno in da si dovolite doživeti čudovite trenutke. Se jim znate prepustiti?

Odloženi užitek 

Mogoče trenutno občudujete fotografije, ki jih številni dopustniki vestno objavljajo na različnih družbenih omrežjih, ali pa nehote ujamete pogovor pri sosednji mizi, kako izjemno je bilo … Poudarek na bilo! Vse to vas še čaka, če zmorete odložiti užitek. Kaj točno to pomeni? Za vas najlepše šele prihaja, medtem ko bodo drugi še prehitro ujeti v rutino vsakodnevnih obveznosti. Najugodnejše ponudbe so namreč zunaj sezone in zakaj si ne bi privoščili več za manj denarja. Hoteli, restavracije in podobno so takrat občutno cenejši, medtem ko je primeren čas za razvajanje v resnici kadar koli. Zagotovo pa je neizmeren užitek že v samem pričakovanju.

Zunaj sezone običajno plačate manj in dobite več.
Zunaj sezone običajno plačate manj in dobite več.FOTO: Profimedia

Redno spremljajte dogajanje

Bodite na tekočem s turističnimi ponudbami, saj se lahko v trenutku pojavijo ugodnejše variante z namenom polnjenja zadnjih prostih mest. Prej zasoljene cene se lahko drastično znižajo, zato bodite vedno pripravljeni na svoj sanjski dopust, včasih tik pred zdajci. Pustite si odprta vrata različnih možnosti, saj so lahko enkrat cenejši turistični aranžmaji agencij, spet drugič se bolj izplača preveriti neposredno ponudbo v samem hotelu ali pa poiskati druge alternative, ki jih ponujajo prek številnih akcij, kuponov in podobno.

Potrebujete samo malo detektivske žilice, da podrobneje raziščete vse, kar je dejansko na voljo.

Postavite si prioritete svojih želja

Preverite svoj bančni račun in prevzemite nadzor nad svojimi financami. Spremljajte svoje dohodke in odhodke, saj boste na tak način točno vedeli, kje lahko dodatno privarčujete. Organizirano se lotite namenskega varčevanja po vaši prioritetni lestvici, na primer, namesto kavic, kosil v restavracijah in tisočih drobnarij, ki jih mimogrede kupite v trgovini, ta denar namenite željam, ki so vam pomembnejše od trenutnih vzgibov. Zelo hitro se vam lahko nabere kar zajeten kupček denarja za uresničevanje vaših pravih sanj.

Najem kredita za dopust

Na sanjske počitnice ni treba čakati, če boste najeli počitniški kredit. Preverite najugodnejše ponudbe, saj se lahko razlikujejo od banke do banke. Z najemom kredita ste varčevanje samo prestavili na poznejši čas oziroma boste odplačali svoj dopust kasneje. Najverjetneje ga boste plačali z manjšimi odpovedovanji, ampak še vedno … Cenejšo kavico ali obrok si lahko skuhate tudi doma.

Dovolite si doživeti nepozabne trenutke kjer koli

Včasih v resnici ne potrebujete veliko, da bi se imeli lepo. Lahko ste v najdražjem hotelu ali v luksuzni restavraciji pa še vedno niste zadovoljni. Mogoče ob vas ni prava oseba ali pa se preprosto dolgočasite. Sreča se lahko skriva v majhnih stvareh, zagotovo pa v vaših mislih in občutkih, kar pomeni, da jo lahko vedno doživite, če si želite. In najpomembnejše, ne stane veliko. Pobrskajte po svojih najlepših spominih in hitro boste ugotovili, da večinoma niso povezani z materialnimi dobrinami, ampak z vašimi čustvi. Celo doma je lepo, če si boste zavrteli najljubšo glasbo, si natočili kozarček izbrane pijače in z bližnjimi obudili najlepše trenutke. Preprosta večerja se takoj spremeni v pravo doživetje z zanimivim receptom in z eksotičnimi sestavinami. Ob tem pa ne pozabite na dekoracijo, ki je običajno tista pika na i.

V Sloveniji je veliko naravnih kopališč.
V Sloveniji je veliko naravnih kopališč.FOTO: Profimedia

Povsod je lepo, ampak včasih je doma najlepše

Odpravite se raziskovat skrite kotičke po Sloveniji, ki se resnično ponaša s številnimi naravnimi lepotami, kulturnimi znamenitostmi, bogato tradicijo in z odlično gastronomsko ponudbo. Včasih je najboljša ponudba lahko tik pred vašim nosom oziroma čisto blizu vas, samo videti jo morate.

KOMENTARJI (7)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
Zantaja 13.07.2019, 8:55:33
da se gres pufat,da lahko gres na dopust ,pa res pokazes koliko si brihten.sem ze bil tudi sam v taksni situaciji,da raje nisem in smo bili doma pa siti.je bilo pa naslednje leto bolj fajn.
akam 13.07.2019, 7:29:27
Kredit na banki, da gres lahko gledat instagramove palme incluencerjev, hahhaha.
Karantanija 12.07.2019, 10:21:51
Kaj bi hodil drugam, ko še Slovenije povsem ne poznam!? Letos bom raje svojo domovino raziskoval.
dragan krstic 12.07.2019, 12:46:50
Zgrešil si temo. Naslov je:tako boste plačali manj in dobili več in NE tako boste plačali več in dobili manj. Če imaš dovolj denarja izvoli in raziskuj Slovenijo.
dragan krstic 12.07.2019, 9:24:11
Ponudbe iščite na nemških spletnih straneh agencij približno 3 do 2 tedna pred odhodom.
dragan krstic 12.07.2019, 9:22:01
Za tiste ki ne mečete denarja v peč za letošnje poceni in lepe počitnice priporočam: turška riviera v začetku oktobra preko nemških agencij, odhod z Dunaja 14 dni AI, bo cena okoli 300.- do 400.-€ ali pa Hurghada v začetku decembra 14 dni AI odhod iz Minhna okoli 300.- do 400.-€.
dragan krstic 12.07.2019, 8:56:47
a