PREMOŽENJE

Milijarderji razkrili, zakaj so prav oni bogati

Natisni2
Kakšen odnos imajo do denarja ultrabogati?

Avtor Rafael Badziag je pet let spremljal več kot 20 milijarderjev in nato v svoji knjižni uspešnici "The Billion Dollar Secret" oz. Skrivnost milijarde dolarjev razkril, kaj so mu ultrabogati povedali o svojih navadah in načinih poslovanja. 

Odgovori na vprašanje "V čem uživate bolj – v služenju ali porabljanju denarja?"pa so razkrili razliko med milijonarji in milijarderji."Razlika med finančno uspešnimi posamezniki (milijonarji) in finančno super uspešnimi posamezniki (milijarderji) je v tem, da slednji radi služijo denar, ne marajo pa ga porabljati," je dejal Badziag.

Poljski milijarder Michal Solowow in brazilski milijarder Lirio Parisotto sta omenjenemu avtorju povedala, da sta bogastvo ustvarila zaradi veščine varčevanja. Oba namreč sledita načelu: porabi manj, kot pa zaslužiš. Tak odnos do denarja ima tudi kanadski bogataš Frank Hasenfratz, poročajo tuji mediji.

PREBERI ŠE
Ima milijarde: skrbi za kokoši, kosilo poje v menzi podjetja ...

Podobno je ugotovil tudi avtor bloga ESI Money, ki je prav tako opravil številne pogovore z bogatimi in ultrabogatimi. Pravi, da milijonarji v povprečju porabijo 90.000 dolarjev na leto (80.325 evrov), zaslužijo pa v povprečju okoli 250.000 dolarjev na leto, kar je okoli 223.125 evrov. Razliko seveda investirajo in znesek dobro oplemenitijo. 

PREBERI ŠE
Skromni bogataši: Imajo milijone, a živijo kot 'reveži'

Enako je ugotovil finančni strokovnjak Alan AndrewsSophia Amoruso, podjetnica, ki ima na bančnem računu milijone, mu je v pogovoru razkrila, da še vedno varčuje. Takrat je dejala, da se do varčevalnega računa obnaša kot do običajnih računov, ki jih mora vsak mesec plačati. Takoj, ko prejme nakazilo, del denarja prenakaže na varčevalni račun. Ko pa je denar enkrat na varčevalnem računu, pozabi nanj, saj je to proračun za "črne dni". Pri tem je dodala, da dopust ne spada v to kategorijo, saj gre v tem primeru za tekoče stroške. 

 

KOMENTARJI (2)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
gringolin 03.07.2019, 10:12:13
kje se pa lahko prijavim za milijarderja, da bom varčeval za dopust, 24kurja pamet?
Ramzess 03.07.2019, 9:47:07
Ta izbor za oceno in knjigo ni ravno nekaj, to so milijarderji z ene strani medalje, kaj pa tisti z druge strani.