PREMOŽENJE

Toliko ima pod palcem Bezosova nova izbranka

Natisni3
Prvi mož Amazona Bezos in njegova izbranka Lauren Sanchez sta se udeležila finala v Wimbledonu. Bezos je sicer najbogatejši na svetu, a tudi Sanchezova ima kar veliko pod palcem. Koliko?

Lauren Sanchez in Jeff Bezos
Lauren Sanchez in Jeff BezosFOTO: AP

Nedeljsko finale teniškega turnirja v Wimbledonu, kjer sta moči pomerila Roger Federer in Novak Đoković, so si ogledali številni znani obrazi. Med njimi sta bila tudi ustanovitelj in izvršni direktor spletnega giganta Amazon Jeff Bezos in njegova nova spremljevalka Lauren Sanchez. Mediji poročajo, da sta se tokrat v javnosti prvič pokazala skupaj - vsaj uradno. 

Spomnimo, da je po novem letu odjeknila novica, da se najbogatejši človek na svetu ločuje od svoje soproge MacKenzie Bezos, s katero je bil poročen 25 let. Odločitev za razhod naj bi bila obojestranska, MacKenzie pa je tako postala tretja najbogatejša ženska na svetu. 

PREBERI ŠE
Tretja najbogatejša ženska bo razdala večji del svojega bogastva

A tudi Sanchezova ima veliko pod palcem - nekateri tuji mediji njeno premoženje ocenjujejo na okoli 30 milijonov ameriških dolarjev, kar je več kot 26,5 milijona evrov. Lauren je bila novinarka in televizijska voditeljica. Poročena je bila z bogatašem Patrickom Whitesellom, katerega premoženje ocenjujejo na okoli 300 milijonov dolarjev oz. skoraj 266 milijonov evrov. 

Sanchezova je tudi pilotka helikopterja, ki se je specializirala za snemanje iz zraka. Sodelovala je pri nastajanju številnih filmov, med drugim filmskega hita Dunkirk, Bezos pa jo je pred nekaj leti najel, da pripravi kampanjo Blue Origin. Bezos se je s to kampanjo odločil zaplavati na področje vesoljskega turizma, kjer boj bije s še dvema tekmecema, in sicer z Elonom Muskom, ki sanje na tem področju uresničuje s podjetjem SpaceX, in z britanskim milijarderjem Richardom Bransonom. Njegova družba za komercialne polete v vesolje Virgin Galactic spodbude za svoje načrte pri razvoju vesoljskega turizma že išče tudi na borzi. Tako želi Branson pridobiti nove investitorje.

Koliko ima pod palcem Lauren Sanchez? Več kot 26,5 milijona evrov ...
Koliko ima pod palcem Lauren Sanchez? Več kot 26,5 milijona evrov ...FOTO: AP

Bezos je sicer pri poslu sodeloval tudi z zdaj že bivšo ženo. Jeff in MacKenzie Bezos sta se poročila leta 1993, leto pozneje pa je Jeff ustanovil podjetje Amazon. Pri tem je ključno vlogo imela tudi njegova soproga, ki je pri razvoju posla sodelovala že od prvega dne in je imela velik vpliv na uspeh podjetja. 

PREBERI ŠE
V tem podjetju zaposleni prikrivajo, da imajo otroke

PREBERI ŠE
Delavci ne smejo na WC, on zbira milijarde

PREBERI ŠE
'Videl sem, kako delavci padajo v nezavest. Mi smo morali delati naprej'