PREMOŽENJE

Kako vam lahko 3,70 evra na dan spremenijo življenje?

Natisni7
Česa se lahko naučimo od kadilcev?

Kolikokrat ste že slišali, da bi lahko kadilec z denarjem, ki ga porabi za nakup cigaret ali tobaka, kupil avto, če ne kar celo stanovanje? 

Če pogledamo na hitro nekaj številk, vidimo, da gre res za ogromne zneske, s katerim bi si lahko privoščili mirno življenje. 

Stroški kajenja
Stroški kajenjaFOTO: Cekin.si

Iz zgornjih številk bi lahko sklepali, da bi morali biti nekadilci pravi bogataši. Si predstavljate šele, kako bi bil srečen in bogat par dveh nekadilcev!

In zakaj nekdanji kadilci – vsaj večina – niso bogataši? Zato ker ni tako preprosto varčevati, kot se morda zdi. Še posebno ko gre za nizke zneske.

Le redki so tisti, ki imajo nadzor nad denarjem, ki ga zaslužijo. Številni pripovedujejo o tem, da čutijo, kako jim denar polzi med prsti, in da sploh ne vedo, za kaj ga porabijo. 

Ko gre za vsote, kot je 3,70 evra na dan, se večini zdi, da gre za nepomemben znesek, ki jim ne bo spremenil življenja. Še več: 3,70 evra vidijo kot vsoto, s katero nimajo kaj početi, vsoto, s katero si ne morejo pomagati in jim življenja ne bo spremenila na bolje. 

Zato je treba spremeniti način, na katerega gledamo na to vprašanje. Če varčujete s kovanci, je dobro, da si ustvarite izračun, katerega si boste narisali ali natisnili na papir ter ga postavili na vidno mesto. Pripravite izračune, kot je naš, ki kaže, koliko lahko privarčujete s 3,70 evra na dan. Tako se boste osredotočili na pomembno stvar – končni privarčevani znesek, ves čas pa se boste zavedali, da do tega zneska pridete z drobižem. 

Spoštujte kovance!

Težava, ki jo ima večina, je ta, da ne spoštuje kovancev. In ne le to – živimo v času, ko je tudi bankovec za 20 evrov obravnavan kot brezpredmetni znesek. To je velika napaka. Ko boste razumeli pomen nizkih zneskov, boste imeli osebne finance pod nadzorom. 

Spoštujte kovance in nizke zneske. Ko polzijo med prsti, vam iz denarnice odteka pravo bogastvo. Ko boste to preprečili, boste opazili, koliko denarja vam bo ostalo. 

V spodnji grafiki si lahko pogledate cene škatlice cigaret po svetu: 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (7)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
Našvasan_zob 09.12.2018, 17:34:23
Heh po vašem izračunu sodeč bi po 40 letih brez kajenja privarčeval cca 50.000 EUR... Če za vas to pomeni bogastvo, potem ste vsi po vrsti klošarji....
slabogledam 09.12.2018, 8:01:58
Nekje ta denar je,mogoči si ga pa spil.
Antimocvirnik 07.12.2018, 15:41:03
Kakšno nakladanje!!! Poznam nešteto ljudi, kolegov, družinskih članov ki ne kadijo ali so prenehali kadit pa NIHČE ni postal bogat, ali drugače - nihče nima NIČ več denarja kot prej... Tudi če kadiš pa potem prenehaš ne prišparaš tega denarja - NIKOLI!
Mladen sir 03.12.2018, 21:00:35
V tej državi ko ni pravih ljudi tako več ne smemo niti dihat zraka te že nekdo ubija tega se bojte,kaj te da bi kadili,pili ali kaj več.Ki je stara SFRJ? Pet krat so imeli ljudje več denarja vsi bolj so bili pametni ministri ki takšne nore zakone sprejemajo,se opravičujem ampak to je vse res .Delavci so imeli vsi denar da nehajte ,kaj bi več imeli če nebi kadili.Bivša mi je kadila pa je zdrava kot riba.Boljše vam je kadit ali malo spit alkohola kot pa zdravnike podpirat ko vas na koncu tako UBIJEJO.Sami pa ne vedo sebe pospravit.Pa pamet v glavo pa ne nasedajte vse, kaj preberete,lp
ŠKIS 03.12.2018, 17:28:23
Nehal kaditi leta 92 pa nimam tistih 30.000 EU ne vem kje so
Nightrider 03.12.2018, 21:13:04
Žena je zapravla :)
ArnoldSchwarzenigger 03.12.2018, 13:34:37
Kot Mark Twain sem tudi sam že pogruntal da je nehat kadit nekaj najlažjega, saj sem to storil že tolikokrat da več ne štejem. Seveda bi bilo lepo kaj prišparat vendar bi omenjeni znesek sigurno zagonil za kakšno drugo stvar recimo hrano, ker se ti popravi apetit ali pa za pivo.