PREMOŽENJE

Ivanka Trump spregovorila, večina ostala v šoku

Natisni3
Ivanka Trump, najbolj znana kot bogata dedinja in hči ameriškega predsednika, je znova presenetila z izjavami.

Ivanka Trump
Ivanka TrumpFOTO: AP

Ivanka Trump je v pogovoru za ameriško televizijsko hišo Fox News dejala nekaj, kar je šokiralo nekatere Američane. 

Bogata dedinja in hči ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je med drugim tudi uspešna poslovna ženska (njeni kritiki sicer menijo, da se lahko za uspeh zahvali izključno očetu), je presenetila s komentarji tako imenovanega "novega zelenega dogovora", ki je celovit politični in gospodarski pristop do problema podnebnih sprememb. Za njegovo sprejetje si skupaj s podobno mislečimi prizadeva demokratska kongresnica iz New Yorka Alexandria Ocasio Cortez. Predsednik Trump je Zeleni New Deal že označil za "šolski spis, bo ZDA stal 100.000 milijard dolarjev", nihče drug po svetu pa, tako Trump, ne bo sprejemal podobnih ukrepov. "Ameriška podjetja bi potem šla na Kitajsko," je dejal in zagotovil podpornikom, naj jih ne bo strah, ker tega ne bo dovolil. 

Očitno enako meni njegova hči Ivanka: ker so v dogovoru opredeljena tudi pomembna vprašanja, kot so na primer zelena delovna mesta, zdravstveno zavarovanje ter pravica do zaposlitve, minimalne plače in dodatkov, je komentirala prav omenjena stališča. "Ne verjamem, da si večina Američanov v svojih srcih želi, da se jim nekaj podari," je dejala in dodala, da si ljudje želijo delati za to, kar dobijo. Trumpova tako meni, da si ljudje ne želijo zajamčenega osebnega dohodka. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

In takrat je internet eksplodiral. Kritiki pravijo, da si tovrstne izjave lahko privošči le oseba, ki je vedno imela zagarantirani delovno mesto in zaslužek ter ne razume, kako je navadnim smrtnikom. Nekateri so se spraševali, le kako bi Ivanka preživela na minimalni plači ali kako bi se počutila, ko bi delala v dveh službah, pa še vedno ne bi mogla preživeti. 

PREBERI ŠE
Zakaj so te fotografije Ivanke Trump dvignile toliko prahu?

Kritizirala jo je tudi omenjena Alexandria Ocasio Cortez, ki Trumpovi odgovarja, da minimalna plača ni darilo, temveč pravica. Poudarila je tudi, da sama iz prve roke ve, kako je, če životariš ob nizkih urnih postavkah in napitninah. Prav tako, da si ljudje želijo plačila, ki jim bo omogočilo normalno življenje. 

KOMENTARJI (3)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
JohannDoe 01.03.2019, 14:41:41
"Ne verjamem, da si večina Američanov v svojih srcih želi, da se jim nekaj podari" Ironija je že to, da to govori ženska, ki sta ji bila uspeh in imetje podarjena. Če v to še verjame, potem je v nevarnosti psihoze. Je pogosto. Ozdravljivo pa tudi, če se hoče.
Comanchee 28.02.2019, 12:07:37
*************. Očitno je to dedno.
Janizgaga 27.02.2019, 17:07:27
Ivanka je ena razvajena ***** **********