PREMOŽENJE

Sredi noči od zaposlenih zahtevali (skoraj) nemogoče

Natisni14
Vsak ima svoje muhe, a vsem je skupna ena stvar.

Čeprav imajo na Hrvaškem nekaj težav z obiskom, saj so (pre)visoke cene nekatere turiste odvrnile od dopusta, pa so zato ultra bogati še naprej zadovoljni s ponudbo. Luksuzne jahte so na hrvaški obali stalnica, turistični delavci pa se okoli petičnežev močno trudijo. O nekaterih nenavadnih zahtevah bogatašev so tudi spregovorili.

Sredi noči si zaželijo ...

Predstavnica hvarske restavracije Gariful Ivana Vrselja je tako razkrila, da so letos gostili skupino arabskih gostov, ki si je sredi noči na svoji luksuzni jahti zaželela steklenico prav posebne tekile. Njena nabavna cena znaša 4.000 evrov, zahtevali pa so, da jim pijačo postrežejo takoj. "Steklenico smo odkrili v Zagrebu. Tja smo poslali helikopter in jo na jahto dostavili v res rekordnem času. Steklenice niso niti odprli, zanjo pa so odšteli 12.000 evrov," je dejala omenjena predstavnica restavracije.  

Da bi jim izpolnili želje, skupine zaposlenih delajo 24 ur na dan, vsak dan v tednu. Helikopterji in letala morajo biti ves čas v pripravljenosti, saj si ultra bogati zaželijo na primer nakupe v hrvaški prestolnici ... in sicer takoj. 

PREBERI ŠE
Top brano 2018: Neverjetne zahteve Beckhamovih v Črni gori

S helikopterji so dostavljali tudi posebne vrste cigar, ki so jih mrzlično iskali in nato odkrili v Zagrebu. Nekateri so zahtevali masažo za hišne ljubljenčke, vrhunske varuške za otroke in animatorje, učitelje joge in meditacije ...

Njihova ekipa deluje po principu, da je vse mogoče. "Odgovor, da se ne da ali da tega ni, ne obstaja," je poudarila. 

Zahteve, kot so točno določena barva rož ali znamka parfuma in pijače, niso več luksuz. To je med bogataši nekaj običajnega. 

Od kod prihajajo bogataši?

Največ iz Združenih arabskih emiratov, Rusije, ZDA ... Vrselja pravi, da Rusi naročajo velike količine alkohola. Tega naročajo tudi bogataši iz arabskih držav, a oni so bolj osredotočeni na prestižne znamke pijače. Vsi zelo radi jedo morsko hrano in kaviar. 

PREBERI ŠE
Ronaldo pustil 20.000 evrov napitnine in zahteval to!

Vsi zahtevajo zasebnost

Vsi bogati gosti veliko dajo na zasebnost. Ponavadi so to družine, skrbijo pa tudi za mlade bogataše, ki počitnice preživljajo s prijatelji. 

Nekaj primerov zahtev ...

- šopek s 500 vrtnicami in sobna temperatura, ki mora biti ves čas 11 stopinj,

- dodatna soba le za čevlje,

- akvarij z ribicami, saj se je gost počutil osamljenega,

- tekma odbojke na pesku znotraj hotela, kar je pomenilo, da so gostitelji morali v prostor nasuti pesek in ga spremeniti v igrišče,

- prevoz psa v beli limuzini do letališča.

In še veliko drugih želja, ki so bile vedno uresničene. Hrvaški turistični delavci opozarjajo, da se bogataši radi vračajo k njim, tako da se je vredno za vsakega posebej potruditi. 

PREBERI ŠE
Raj, ki je cenejši od Hrvaške