PREMOŽENJE

Castrov vnuk tako uživa v bogastvu

Natisni7
Mladi Castro je profil na Instagramu že zaprl za javnost.

Vnuk pokojnega kubanskega voditelja Fidela Castra, Tony Castro, je te dni dvignil veliko prahu. Mediji so namreč odkrili njegov profil na Instagramu, iz katerega je očitno, da živi luksuzno življenje. Mnogi so se zato vprašali, od kod komaj dvajsetletnemu mladeniču bogastvo?

Mladi Castro je profil na Instagramu že zaklenil za javnost, a škoda je že storjena. Kubanci sicer niso naivni in vedo, da družina koristi skupno dobro za osebna zadovoljstva, a kljub temu so fotografije pri mnogih požele val ogorčenja. Še posebej, ker ljudje na Kubi živijo izjemno težko, mladi Castro pa si privošči potovanja in uživanja v razkošju. 

Nekatere fotografije so posnete v Španiji in Mehiki, kjer je Tony počitnikoval na luksuznih jahtah. Obiski dragih restavracij, vožnja dobrih avtomobilov ... In ne le on ... Na fotografijah so novinarji zasledili tudi njegovega strica. 

Kubanci, ki živijo v ZDA, so na veliko komentirali medijske objave o mlademu Castru. Slednji naj bi se sicer ukvarjal z manekenstvom, a številni menijo, da si takšnega razkošja s tem zaslužkom ne more privoščiti. Kubanci v ZDA opozarjajo, da gre najverjetneje za premoženje, ki ga družina Castro črpa iz državnih blagajn. Podrobnosti o življenju družine so sicer skrbno čuvana skrivnost. Fidel, ki je sovražil kapitalizem, je "živel kot kralj", poročajo nekateri tuji mediji. Tako naj bi imel vsaj 20 luksuznih nepremičnin na Kubi, zasebni otok, katerega naj bi obiskoval s svojo jahto ... Revija Forbes ga je leta 2006 uvrstila na seznam najbogatejših kraljev in diktatorjev, na kar je Fidel odgovoril, da gre za neresnice. Živel naj bi od plače, ki je takrat znašala 25 ameriških dolarjev na mesec, kar je trenutno slabih 22 evrov. 

Leta 2014 je njegov nekdanji varnostnik objavil knjigo, v kateri je zapisal marsikaj, kar se ni ujemalo z uradno verzijo življenjepisa Fidela Castra. Juan Reinaldo Sanchez v zapisih zatrjuje, da je imel Fidel pod palcem okoli 150 milijonov dolarjev oz 130 milijonov evrov. Imel naj bi številne služabnike, ki so mu omogočali uživanje v razkošju. Nekdanji varnostnik je dejal tudi, da je Fidel užival v razkošnem življenju. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (7)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
janez139 08.01.2019, 20:57:38
Ja kako pa je živel Tito in ostali naši "izbranci"?
rovte 08.01.2019, 19:29:30
Ja, ja, socializem, neivrščeni, komunisti itd, ki so pri koritu uživajo, raja pa komaj kaj za pod palec! Sramota!!
murate 08.01.2019, 19:23:48
za vse komunistične veljake je veljalo,da so navzven revni pošteni ,dejansko pa so se valjali v bogatstvu
Frane Šajn 08.01.2019, 15:36:05
Kako lepa in naivna ploha laži po Castrovih , žal neverodostojna, Laž nad lažjo naj bi postala resnica. Halo zdraharji tam čez lužo saj nismo vsi člani desnice na Slovenskem.
rovte 08.01.2019, 19:30:47
Ti se pa raje skrij!!
bebo2 08.01.2019, 14:03:18
ja pa logično, nekam je moral iti ta denar ki so ga nakradli ubogemu ljudstvu.
Frane Šajn 08.01.2019, 15:45:34
Vedno trdim kako šifre odražajo komentatorje! Zanimivo ne?