PREMOŽENJE

Upoštevajte pravilo 24 ur in zgodilo se bo to

Natisni0
Zveni zelo enostavno, a v resnici je peklensko težko.

Večina navadnih smrtnikov bi morala nakupovati premišljeno. A v realnosti je to popolnoma drugače: večina namreč brezglavo nakupuje, to pa seveda vodi v minuse na bančnem računu. 

PREBERI ŠE
Varčevanje: nekateri vsak mesec dajo na stran osmino svojih prihodkov

Kako pa bi morali ravnati?

Upoštevajte nekaj preprostih pravil:

► določite obdobja: enkrat na teden pojdite v nakup hrane. Enkrat na mesec opravite večje nakupe (osnove v kuhinji, kot so olje, kis, sladkor in podobno, čistila, kozmetika ...). Enkrat na pol leta preglejte sezonsko garderobo in ocenite, kaj potrebujete. Enkrat na leto opravite večje nakupe, če so potrebni: nekaj za dom, morda potrebujete novo zimsko jakno, škornje ...

► ne kupujte nekvalitetnih stvari: dejstvo je, da so zelo poceni stvari večinoma zelo nekvalitetne. To je najbolj opazno pri oblekah in čevljih. Bolje je, če malo privarčujete in kupite dražjo, a kvalitetno stvar, ki jo boste lahko nosili par let, kot pa zelo poceni in tako, ki se bo že po prvem pranju deformirala in jo boste nosili le kakšen mesec. 

► pravilo 24 ur: ko najdete nekaj, kar si resnično želite, upoštevajte pravilo 24 ur. To pomeni, da ne kupite takoj, temveč greste domov, prespite in razmislite, ali to stvar resnično potrebujete in ali se zanjo res splača odšteti toliko denarja. To pa zna za marsikoga biti peklensko težko, še posebej za odvisnike od nakupovanja. Ljudje, ki teh težav nimajo, bodo pa v tem pravilu resnično uživali, saj bodo hitro opazili pozitivne rezultate – dom brez navlake, debelejša denarnica in zadovoljstvo s samodisciplino. 

PREBERI ŠE
To se bo zgodilo, če vsak dan privarčujete 2 evra

 

 

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI