PREMOŽENJE

Vsak mesec bo pokojnino podaril

Natisni2
Predsednik Evropskega parlamenta bo pokojnino podaril v dobrodelne namene.

Antonio Tajani
Antonio TajaniFOTO: Reuters

Predsednik Evropskega parlamenta, Italijan Antonio Tajani, je napovedal, da bo 3600 evrov pokojnine, ki jo prejema kot nekdanji podpredsednik Evropske komisije, vsak mesec namenil v dobrodelne namene, in sicer centru za odvajanje odvisnosti od drog v bližini Rima.

Nekdanji podpredsednik Evropske komisije, ki je prejšnji mesec dopolnil 65 let, je namreč upravičen do pokojnine, ki jo prejemajo nekdanji člani komisije.

"Pravkar sem kot nekdanji podpredsednik Evropske komisije prejel pokojnino. Znaša približno 3600 evrov in odločil sem se, da jo bom vsak mesec podaril centru za odvajanje odvisnosti od mamil "In Dialogo" v bližini Rima, kjer sem bil prostovoljec zadnjih petindvajset let," je Tajani zapisal na družbenih omrežjih.

Tajani je politični zaveznik nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, odločitev pa je sporočil ob napovedi, da naj bi nova italijanska vlada načrtovala omejiti najvišje pokojnine. Vendar nobena poteza italijanske vlade, ki ji Berlusconijeva Naprej Italija nasprotuje, ne bo imela nikakršnega vpliva na višino Tajanijeve pokojnine, ki jo prejema iz evropskega proračuna.

KOMENTARJI (2)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
Mladen sir 11.09.2018, 12:44:14
Pa še to sem pozabil da kakšnega zdravnika zaprete,ker nima nihče dovoljenja da me kakeršnokoli testira ali dela igrice brez moje vednosti na meni ali mojih slikah možganov to pa jih nima nihče niti zdravnik ali računalniški heker.