PREMOŽENJE

Ponudili denar, da pozabi na mrtvo podgano v juhi

Natisni1
Gre za sabotažo ali slabe higienske pogoje?

Priljubljena veriga kitajskih restavracij Xiabu Xiabu je ostala brez ogromnega premoženja. Delnice so strmoglavile, ko so se v javnosti pojavile fotografije mrtve podgane oz. podganjega mladička, ki jo je v njihovi juhi odkrila noseča ženska. Gre za samopostrežno restavracijo, kjer si gosti iz jušnikov in drugih posod sami postrežejo pripravljeno hrano. 

Izguba znaša vrtoglavih 165 milijonov evrov, čeprav je lokalna restavracija ženski ponudila odškodnino v višini skoraj 630 evrov. Ženska se je odločila, da ponujeni znesek zavrne. Njen mož namreč zahteva, da opravi zdravstveni pregled, saj želi ugotoviti, ali je morda neprimerna hrana vplivala na še nerojenega otroka in ženo. Slednja je namreč nekaj žlic juhe že pojedla. Incident se je zgodil 6. septembra, poroča britanski BBC, ki je objavil tudi fotografije, na katerih je videti mrtvo žival.

Moški je zoper zaposlene podal še nekaj obtožb: eden od zaposlenih je družini predlagal, naj ženska opravi splav in tako reši težavo. Vodstvo lokalne restavracije je družini za ta namen celo ponujalo denarna sredstva, in sicer v višini okoli 2.500 evrov. 

Vodstvo verige se je odločilo, da lokalno restavracijo zaradi škandala zapre. A javnost je kljub temu ogorčena, fotografije živali v juhi pa krožijo po internetu. Družina je namreč vse fotografirala. 

PREBERI ŠE
Europol: TO počnejo s hrano, ki jo jeste!

Vse več gostov se sedaj odpravlja k njihovi konkurenci, prav zato se poraja vprašanje, ali morda gre za namerno sabotažo, družina in omenjena veriga restavracij pa so žrtve. Vodstvo je namreč sporočilo, da vse njihove restavracije sledijo visokim standardom higiene. Lokalne oblasti pa so potrdile, da so na terenu tudi njihove inšpekcijske službe. 

DRUGE NOVICE:

PREBERI ŠE
Nova kriza naj bi nam že grozila

PREBERI ŠE
Najemnika tožita lastnika stanovanja. Je res kriv za njuno poškodbo?

PREBERI ŠE
Ob 16.00 mirno vstala in šefu rekla, da bosta nadaljevala jutri

PREBERI ŠE
Toliko zasluži srednja medicinska sestra s skoraj petimi leti delovne dobe