PREMOŽENJE

Zvezdniki, ki so dokazali, da za uspeh ni nikoli prepozno!

Natisni0
Čeprav je svet estrade pogosto poln mladih obrazov, tam ne manjka tudi veliko takih, ki so uspeh in posledično velike zaslužke osvojili šele v zrelih letih. Čeprav jih danes poznamo vsi, njihovi začetki niso bili tako uspešni …

Samuel L. Jackson

Lani je praznoval 70 let in čeprav je v svetu filma prisoten že vse od daljnega leta 1972, mu je pravi preboj med zvezdnike uspel šele 18 let pozneje, ko je nastopil v filmu Goodfellas, ki ga je režiral znameniti Martin Scorsese, film pa slovi kot en najboljših gangsterskih filmov v zgodovini. Leta 1994 je svoji filmografiji dodal še vlogo v filmu Pulp Fiction (Šund), za katerega si je zagotovil nominacijo za oskarja za najboljšo moško stransko vlogo. Danes je njegovo premoženje ocenjeno na slabih 200 milijonov evrov.

Šele po osemnajstih letih dela mu je uspel preboj med najboljše.
Šele po osemnajstih letih dela mu je uspel preboj med najboljše.FOTO: Profimedia

J. K. Rowling

Le kdo ne pozna zgodbe slavne angleške pisateljice, ki je prvo knjigo v sklopu sage o mladem čarovniku Harryju Potterju pisala v kavarni, ker doma ni imela ogrevanja? 32 let je imela, ko so ji z omenjeno knjigo založbe ena za drugo zapirale vrata pred nosom, danes pa se lahko 53-letnica pohvali celo s tem, da je bila prva pisateljica na svetu, ki je s svojimi knjigami postala milijarderka. Da je danes na njenem računu ’le’ slabih 900 milijonov evrov, je krivo to, da ogromno denarja razda v številne dobrodelne namene.

PREBERI ŠE
Jo imate tudi vi? Zaslužite lahko 80.000 evrov!

J. K. Rowling je s svojimi knjigami zaslužila več kot milijardo evrov, veliko denarja je podarila dobrodelnim organizacijam.
J. K. Rowling je s svojimi knjigami zaslužila več kot milijardo evrov, veliko denarja je podarila dobrodelnim organizacijam.FOTO: Profimedia

Ang Lee

Vsi ga poznamo kot režiserja znanih filmskih uspešnic, kot sta Gora Brokeback in Pijevo življenje, a danes 64-letni Lee, ki se je rodil v Tajvanu, se je sprva posvečal predvsem svojima sinovoma. Svoji ženi, danes priznani molekularni biologinji, je želel omogočiti, da v službi napreduje in se karierno razvija, zato je za nekaj let svojo kariero potisnil na stran in bil on tisti, ki je v veliki meri vzgajal oba sinova. Za kamero je spet stopil v 90. letih prejšnjega stoletja, od takrat naprej pa so njegovi filmski izdelki pobrali številne nagrade, med drugim so bili nagrajeni z dvanajstimi oskarji, štirinajstimi baftami in devetimi zlatimi globusi.

Leejevo premoženje finančni strokovnjaki ocenjujejo na slabih 30 milijonov evrov.
Leejevo premoženje finančni strokovnjaki ocenjujejo na slabih 30 milijonov evrov.FOTO: Profimedia

Steve Carell

Tega komedijanta danes pozna ves svet, a preden je leta 2005, ko je imel 43 let, nastopil v seriji The Office, je bila njegova slava omejena predvsem na tiste, ki so spremljali The Daily Showna enem izmed komičnih ameriških programov. Po omenjeni seriji so se mu odprla tudi vrata v filmski svet, zaigral je v številnih priljubljenih komedijah, ob tem pa si je prislužil premoženje v višini 45 milijonov evrov.

Carellu je uspelo šele, ko je imel 43 let.
Carellu je uspelo šele, ko je imel 43 let.FOTO: Profimedia

Judi Dench

Brez dvoma velja za igralsko legendo, a britanska igralka, ki bo decembra letos dopolnila 85 let, je sprva slovela predvsem v domači Angliji, kjer je veliko bolj kot filmske kamere poznala gledališke deske. Pravi preboj ji je uspel leta 1995, ko je zaigrala v Bondovem filmu GoldenEye, ki si ga lahko ogledate tudi na VOYO. Od takrat naprej je bila kar petkrat nominirana za oskarja za glavno žensko vlogo, dvakrat pa za žensko stransko vlogo. Enega oskarja je leta 1998 tudi osvojila. Njeno premoženje je ocenjeno na 31 milijonov evrov.

Danes velja za igralsko legendo.
Danes velja za igralsko legendo.FOTO: Profimedia

Susan Boyle

Le kdo se ne spomni trenutka, ko je takrat 48-letna Susan vkorakala na oder šova Velika Britanija ima talent in s svojim petjem osupnila sodnike, tudi vsega hudega vajenega Simona Cowella. Čeprav je na koncu v tekmovanju osvojila drugo mesto, je podpisala pogodbo z eno izmed glasbenih založb, se podala na več turnej in izdala kar nekaj plošč, ki so ji skupaj prinesle premoženje v vrednosti 36 milijonov evrov.

Pred uspehom v glasbi je živela sama s svojo mačko.
Pred uspehom v glasbi je živela sama s svojo mačko.FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI