BANKE

Pomotoma prejela denar in ga porabila za to

Natisni4
Iz ZDA poročajo o primeru zakoncev Williams, ki sta na svoj račun pomotoma prejela skoraj 109.000 evrov. Denar sta zapravila, sedaj pa sta v velikih težavah.

V ZDA sta zakonca obtožena kraje, saj sta porabila denar, ki ga je banka na njun račun nakazala po pomoti. Gre za 120.000 ameriških dolarjev oz. skoraj 109.000 evrov, je poročala spletna stran BBC

Robertin Tiffany Williams, ki živita v ameriški Pensilvaniji, sta porabila skoraj ves denar, čeprav sta vedela, da sta ga prejela po pomoti. Med zaslišanjem sta priznala, da sta vedela, da denar ni njun, a banke na napako nista opozorila. 36-letnik in 35-letnica sta spuščena ob plačilu varščine in se bosta zagovarjala s prostosti. 

PREBERI ŠE
Delodajalec mu je nakazal 100-kratnik plače. On je molčal in vse zapravil v treh tednih!

PREBERI ŠE
FOTO: Objavili seznam nakupov študentke, ki je zapravila bankine štiri milijone

Kako se je napaka zgodila?

31. maja letos se je pri nakazilu zgodila napaka in se je denar namesto na računu nekega investicijskega podjetja znašel na računu omenjenih zakoncev. Da je do napake prišlo, so pristojne službe ugotovile šele 20. junija. Takrat je banka popravila napako in omenjeni denar umaknila z računa Williamsovih. Sedaj sta v krepkem minusu.

V tem času sta zakonca porabila že okoli 107.000 dolarjev, kar je 97.000 evrov. Kupila sta osebno vozilo, avtodom, športni dirkalni avtomobil in različno opremo za dom. Okoli 15.000 dolarjev oz. 13.600 evrov sta podarila prijateljem. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Ko so bančni uslužbenci poklicali Williamsovo, jim je ta najprej dejala, da je večino denarja že porabila, saj je morala poplačati dolgove in druge račune. Nato je poudarila, da je njen mož večino denarja porabil na vozila, a da se bo z njim pogovorila in da bosta skušala denar povrniti. Po tem pogovoru, se na klice banke več nista odzivala. 

Julija so ju obiskali preiskovalci, saj je banka zadevo predala policiji. Williamsova sta priznala, da sta vedela, da denar ni njun, a da sta ga kljub temu porabila. Pred tem nakazilom sta vsak mesec v povprečju prejela okoli 1000 dolarjev, kar je okoli 906 evrov. 

Sedaj sta v ogromnem minusu, ki ga banka uradno ni odobrila, tako da morata plačevati tudi negativne obresti. 

Danes v branje priporočamo tudi: 

PREBERI ŠE
Blagajnik si je zapomnil podatke, nato praznil račune strank

PREBERI ŠE
'Oni si je privoščil vse, kar si je želel, ona je ostajala doma, saj ni imela'

PREBERI ŠE
Upoštevajte pravilo 10-10-80 in zgodilo se bo to!

PREBERI ŠE
To je najboljša napoved otrokovega uspeha v življenju