ŠTARTAJ, SLOVENIJA!

'Ne zanimajo nas tvoje ocene v šoli ...'

Natisni0
Slovenija je bogatejša ... Ustvarjalnik je skupaj z desetimi uglednimi slovenskimi podjetji ustanovila fundacijo za ustvarjalne mlade.

Predsednik Borut Pahorje danes sprejel predstavnike pospeševalnika mladinskega podjetništva, ki deluje pod imenom Ustvarjalnik. Slednji je namreč skupaj z desetimi uglednimi slovenskimi podjetji ustanovil Fundacijo za ustvarjalne mlade, namenjeno najbolj izstopajočim mladim, ki navdihujejo s svojimi inovativnimi in drznimi poslovnimi idejami.

Kot je ob sprejemu in podpisu listin o ustanovitvi fundacije pojasnil direktor Ustvarjalnika Matija Goljar, bodo vsako leto desetim mladim z ambicioznimi obšolskimi projekti za leto dni podelili mesečno štipendijo, mentorsko ekipo in vso potrebno podporo, da svoje ambiciozne projekte tudi uresničijo. "Gre za mlade, ki so že v srednji šoli s svojimi projekti dosegli vidne uspehe in si zaslužijo podporo, da izkoristijo vse svoje potenciale," je dejal Goljar.

"Ne zanimajo nas ocene v šoli, temveč tvoji dosedanji dosežki. Prijavi se, če imaš ambiciozno idejo, morda ustanavljaš svoje podjetje, družbeno koristen projekt, znanstveno raziskavo ali karkoli drugega, kar lahko pozitivno vpliva na svet v katerem živimo. Ambicioznost in vztrajnost sta najpomembnejši lastnosti, ki jih iščemo," je zapisano na spletni strani fundacijaum.si. 

Kje se lahko prijavite? TUKAJ!

Na fotografiji so tudi partnerji projekta Štartaj Slovenija: Pro Plus, Spar Slovenija, Formitas / BBDO, NLB in Ford Slovenija!
Na fotografiji so tudi partnerji projekta Štartaj Slovenija: Pro Plus, Spar Slovenija, Formitas / BBDO, NLB in Ford Slovenija!FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Ob tem so v Ustvarjalniku poudarili, da so finančna sredstva sicer nujno potrebna za vsako ambiciozno idejo, a se zavedajo, da je to samo delček sestavljanke. Za resničen uspeh je po njihovem mnenju še bolj pomembno, da so ustvarjalni mladi obdani z ljudmi, ki verjamejo v njihove zamisli in so pripravljeni pomagati pri njihovem uresničevanju.

Pahor je v svojem nagovoru med drugim dejal, da je v zadnjih petih letih spoznal veliko mladih, pri tem pa opaža, da ti postajajo vse bolj pogumni in samozavestni ter so pripravljeni tvegati nekaj več, kar odstopa od siceršnjih privzgojenih obnašanj v naši domovini.

"Kombinacija različnih silnic je pripeljala do zavedanja mladih, da so veliko bolj odvisni sami od sebe, a tega ne prevedejo v sebičnost. Da morajo biti tekmovalni, a tega ne prevedejo v arogantnost. Da morajo biti konkurenčni, a to ne počnejo z zmagami na račun drugih," je dejal Pahor, ki je v številnih srečanjih z mladimi, ne le ko gre za poslovne zamisli, pač pa tudi na drugih ustvarjalnih področjih, zaznal neizmerno bogastvo razmišljanj.

Slovenski predsednik je sicer dolgoletni podpornik programov Ustvarjalnika. Med drugim je leta 2015 odprl vrata predsedniške palače mladim inovatorjem, podjetnikom, ki so razvijali svoje poslovne ideje od prve zamisli do dejanske izvedbe.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Tako pa je bilo, ko je Pahor prišel k Ustvarjalniku: 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI