'Sin ima dolgove. Lahko rubežnik odnese moje stvari?'

'Sin ima dolgove. Lahko rubežnik odnese moje stvari?'

Cekin.si
30.06.2022, 5:00
4
Poznate svoje pravice pri pravnih težavah? Vsak mesec odgovarjamo na vaša pravna vprašanja in dvome o zakonodaji ter vam tako pomagamo rešiti težavo ali predstaviti vaše pravice in možnosti.

Življenje nas kdaj tudi neprijetno preseneti: nesreča, ločitev ali razhod, težave v službi, reklamacije, poškodbe, zapuščina, težave z davki in institucijami. V takšnih in podobnih primerih se pogosto znajdemo v položaju, ko ne vemo natančno, kakšne so naše pravice ali možnosti, ker nismo pravni strokovnjaki in ne poznamo celotne zakonodaje. Toda vsako pravno vprašanje ima odgovor! In če ne poznate aktualne zakonodaje, da bi si nanj lahko odgovorili sami, se je za pravni nasvet dobro obrniti na pravnika.

Na Cekin.si Pravnik na dlani vsak mesec odgovarja na vaša vprašanja s katerega koli pravnega področja: civilnega, delovnega, kaznovalnega ali družinskega prava. Podrobno opišite svojo situacijo in vprašajte, kaj vas zanima, pravnik pa bo vsak mesec odgovoril na eno zastavljeno vprašanje. Morda pa ima kdo podobno težavo kot vi in mu boste s postavljenim vprašanjem pomagali do odgovora in rešitve.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na Cekin.si Pravnik na dlani vsak mesec odgovarja na vaša vprašanja s katerega koli pravnega področja.
Na Cekin.si Pravnik na dlani vsak mesec odgovarja na vaša vprašanja s katerega koli pravnega področja.FOTO: Arhiv naročnika

Današnje vprašanje

Sin ima dolgove. Na naša vrata je zato potrkal rubežnik. Ali lahko rubi moje stvari? Kaj lahko naredim?

Pravni odgovor na dlani

Rubežnik lahko rubi dolžnikove premičnine na naslovu, kjer dolžnik prebiva. Če slučajno smatra, da so določene vaše stvari njegove in jih zaradi tega zarubi, imate možnost tako imenovanega ugovora tretje osebe, s katerim ugovarjate, da so zarubljene stvari vaše. Predlagamo, da sina čim prej izselite in rubežniku priložite dokaz o tem.

Potrebujete pravni nasvet ali ne veste, kako bi se lotiti reševanja nastale situacije, ker ne poznate svojih pravic in možnosti? Odgovor lahko dobite s klicem na 01 280 8000 – Pravnik na dlani vsak delovnik med 8. in 20. uro. Več na: https://pravniknadlani.si/