KARIERA

7 znakov, da boste ostali brez dela

Natisni7
Vse to so lahko znaki, da boste kmalu ostali brez dela. Zato se na njih nemudoma odzovite in začnite iskati drugo delo. 

Če opazite te znake, takoj začnite iskati drugega delodajalca.
Če opazite te znake, takoj začnite iskati drugega delodajalca.FOTO: Shutterstock

Se vam zdi, da se vam le dozdeva, da ste paranoični, da preveč skrbite? Na delovnem mestu namreč zaznavate znake, da se dogaja nekaj nenavadnega. Nadrejeni oddaja čudno energijo, določeni sodelavci, ki so blizu šefu, tudi ... Morda pa se vam ne dozdeva, temveč so znaki več kot resnični. Znaki, da boste dobili odpoved. Kakšni so?

To je sedem znakov, da boste dobili odpoved: 

Nadrejeni se je distanciral 

Vse je bilo v redu, nato pa nenadoma opazite, da se je vaš nadrejeni spremenil. Drugače se obnaša do vas, zadržan je, izogiba se vas in z vami sploh več ne komunicira. Tako je v službi in tudi, če vas morda sreča na cesti, kjer se naredi, kot da vas ni opazil. Čeprav veste, da vas je. 

Na delovnem mestu vas nenadoma degradirajo

Nenadoma vam sporočijo, da ne boste več opravljali dela, ki ste ga do sedaj. 

Vaši sodelavci so odpuščeni

Pa ne zato, ker bi storili kakšno grozno napako ali povzročili škodo. Ponavadi se zgodi tako, da sploh nikomur ni jasno, zakaj je nekdo odpuščen. Najprej se zadeva zapakira v termine "tehnološkega viška", a že prav kmalu na njegovo delovno mesto pride nova oseba. 

Ne dobite novih zadolžitev

Ostajate brez dela, brez nalog, brez zadolžitev ... Odvzamejo vam tudi stare zadolžitve. Ko vprašate, kaj se dogaja, vam ne ponudijo konkretnega odgovora, ampak ste zaradi njihovih besed še bolj zmedeni. 

Prejemate negativne odzive na opravljeno delo

Kar koli naredite, je vse narobe in nadrejeni vse skritizirajo in z ničemer niso zadovoljni. Po drugi strani pa vi in vaši sodelavci veste, da so bile naloge dobro narejene. Morda celo dobite pohvale iz drugih oddelkov ali od drugih strokovnjakov iz vaše stroke. 

Morate uvajati nove ljudi v delo, ki ga opravljate vi

Ni bolj očitnega znaka, da sledi izguba službe. Je pa to ena izmed zelo mučnih situacij. Si predstavljate, da vam nihče ne pove, da boste ostali brez dela, nekateri sodelavci pa že vedo, kaj se dogaja, saj jim je nadrejeni povedal za njegove načrte. Vi razmišljate, sprašujete, sicer vam je nenavadno, a še vedno se obnašate profesionalne in uvajate novega delavca. Ko ga uvedete, pa dobite obvestilo, da je konec.

Ne kličejo vas več na službene sestanke

Slučajno izveste, da je bil pomemben sestanek, o katerem sploh niste bili obveščeni. Ko vprašate, kaj se dogaja, saj bi tudi vi morali biti tam, so vsi začudeni in spet vam nihče ne poda jasnega odgovora. Morda celo slišite, da pretiravate in da ste paranoični.

Vse to so lahko znaki, da boste kmalu ostali brez dela. Zato se na njih nemudoma odzovite in začnite iskati drugo delo. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke