KARIERA

Gordon Ramsay: Odpustil 500 delavcev, ti v šoku

Natisni20
Zaradi pandemije je močno prizadeto gostinstvo. Krizo čuti tudi slavni kuhar Ramsay, ki se je odločil za nedoločen čas zapreti svoje restavracije. Odpuščeni delavci so v šoku.

Ramsay je odpustil zaposlene in zaprl vrata restavracij.
Ramsay je odpustil zaposlene in zaprl vrata restavracij.FOTO: Profimedia

Kriza zaradi izbruha novega koronavirusa je zajela cel svet. Številni gostinci so obupani in so primorani odpuščati zaposlene. Težko odločitev je sprejel tudi britanski kuhar Gordon Ramsay, ki je odpustil kar 500 delavcev, poročajo tuji mediji. Slednji poročajo, da so odpuščeni delavci v šoku. Ramsay, sicer oče petih otrok, ima pod palcem več kot 153 milijonov evrov. 

Odpuščene je močno prizadelo, kako jih je Ramsay odpustil. Ni bilo nikakršnega opozorila, niti dovolj časa, da se pripravijo na najhujše. "Poklicali so nas na sestanek, kjer so nam sporočili, da naše pogodbe več ne veljajo. Bilo je brutalno. Nato smo prejeli elektronsko pismo, v katerem je bilo zapisano, da nam bodo plačali do 17. aprila," je dejala ena izmed odpuščenih, ki je razkrila, da so številni iz obupa jokali. 

Odpuščeni svojemu sedaj že nekdanjemu šefu zamerijo marsikaj: način, kako jih je odpustil, pa tudi to, da so zadnja leta ves čas garali, on pa jih je z lahkoto odslovil. "Upam, da mirno spite," je ena od zaposlenih sporočila slavnemu kuharju in bogatašu. 

Ramsay je v sporočilu za javnost zapisal, da ne ve še, kako dolgo bodo njegove restavracije zaprte. Se je pa vsem zaposlenim, ki jih je odpustil, zahvalil in dodal, da upa, da bodo kmalu spet skupaj. 

PREBERI ŠE
Čakanje na delo: kaj to pomeni in koliko plače dobi delavec?

PREBERI ŠE
'Delam od doma. Ali mi pripada izplačilo malice?'

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke