KARIERA

Najbolj iskani poklici so večni

printNatisni
Znanje je danes eden od najpomembnejših kriterijev, po katerih se izbira najboljše od najboljših za nova delovna mesta. In zakaj ne bi postali najboljši, kot ste lahko?

Ambiciozni ljudje se ne bodo nikoli ustavili, saj jih odlikuje vztrajnost, s katero ne premagujejo problemov, ampak vsakodnevne izzive. Ni jih strah, da bi zapravljali svoj čas, saj ga znajo izkoristiti za to, kar si želijo – postati najboljši. Ne želijo zaostajati za drugimi, zato ogromno vlagajo v svoje izobraževanje, ker preprosto hočejo imeti vse in še več.

Tlakujte si pot do uspeha

Izbira študija sodi med najbolj prelomne odločitve, saj bo izjemno vplivala na vaše življenje, še posebej na področju kariere. Vse, kar potrebujete, je, da se oborožite z znanjem, s katerim boste zablesteli na področju, ki vas resnično zanima. Poklice in kompetence prihodnosti sicer že res narekujejo trendi, a najuspešnejši boste, če boste stavili na kakovostno izobrazbo in redno pritiskali na tisti svoj gumbosveži znanje.Cenjeni so predvsem posamezniki, ki imajo veščine, kot so kritično in strateško razmišljanje, sposobnost učinkovitega reševanje problemov in multidisciplinarnost, kar pomeni, da lahko svoje znanje povezujejo z najrazličnejšimi področji. 

Tlakujte svojo pot do uspeha.
Tlakujte svojo pot do uspeha.FOTO: Arhiv ponudnika

Najbolj iskani poklici so večni

Vedno bolj so moderna znanja, s področja najrazličnejših tehnologij, ki so zaznamovale današnjo družbo. Trg dela se bliskovito spreminja, a še vedno ostajajo aktualni tudi poklici, na področjih ekonomije, informatike, gradbeništva, strojništva, varovanja in medijske produkcije, saj se nekatere kadrovske potrebe ne bodo nikoli spremenile, ampak se le posodabljajo. In če si želite resnično uspeti na trgu dela, pokukati ven iz povprečja, je mogoče čas, da razmislite o študiju, s katerim ne boste samo v koraku s časom, ampak boste dejansko tudi uspešni. Med najbolj zaposljive sodijo vsi, ki imajo višjo strokovno izobrazbo, saj je njihova prednost tudi v tem, da so bolje usposobljeni, torej ni vse samo na papirju.

Študij: Odločite se za več kot samo papir

Hočete ali nočete, potrebujete uradni papir za napredovanje, ampak tu ne gre samo za papir, saj se v njem skriva tudi znanje, s katerim boste lažje uresničevali svoje želje. Prav gotovo je prednost, če imate mednarodne akreditacije, ki si jih lahko zagotovite vvišji strokovni šolo Academia

Prednosti višje strokovne šole Academie: 

25 let izkušenj z izobraževanjem za potrebe gospodarstva in poklicev prihodnosti.

Predavatelji so izkušeni strokovnjaki iz gospodarstva.

Učenje relevantnih veščin za zaposlitev, opravljenih 800 ur prakse v podjetju (100 dni) za izdelavo portfolia stroke.

Ocenjevanje temelji na konkretnih projektih in primerih.

Študij prilagojen zaposlenim in mladim, ki si želijo hitrega vstopa na trg dela.

Nadpovprečna zaposljivost diplomantov: 97 % (zaposleni na področju, za katerega so se izobraževali).

Edina višja strokovna šola s slovensko in britansko akreditacijo za pridobitev dveh diplom. Izjemna mednarodna vpetost šole za nadaljevanje študija ali opravljanje prakse v tujini. 

Edina zasebna šola z diplomo odličnosti po modelu odličnosti Skupnosti VSŠ.

Sodobno opremljene računalniške učilnice. Open space študijski prostor za učenje in druženje. Co-working študijski prostor za študente. Studio za fotografijo in video produkcijo. 

Portal eAcademia omogoča strukturiran samostojni študij tudi s posnetki srečanj. 

Pomoč pri iskanju zaposlitve. 

Si lahko privoščite eno od najboljših šol na svetu?

Slovenija se ponaša z odličnimi možnostmi za pridobitev kakovostne izobrazbe. Še več, Višja strokovna šola Academiasi je prislužila laskavi naziv druge najboljše strokovne šole na svetu, s tem ko so iz Velike Britanije prejeli srebrno priznanje Strokovna šola leta 2020. Če mislite, da je izvrstno znanje predrago, da si ga ne morete privoščiti in podobno, brez skrbi, saj je možno tudi plačilo šolnine do maksimalno 60 obrokov. In znanje se zagotovo vedno obrestuje, kar dokazujejo tudi rezultati njihovih študentov, ki so danes izjemno veseli, da so se odločili za pravo šolo.

Študij je prilagojen zaposlenim in mladim, ki si želijo hitrega vstopa na trg dela.
Študij je prilagojen zaposlenim in mladim, ki si želijo hitrega vstopa na trg dela.FOTO: Arhiv ponudnika

Natalija Zamuda, inženirka medijske produkcije:"Oči so se mi zares odprle na več področjih. Postala sem dosti bolj odprta osebnost, začele so me zanimati stvari, ki jih prej sploh nisem poznala. Pred kratkim sem bila na razgovoru v Avstriji na medijski hiši, pogovarjala sva se o medijih in zares sem videla, kakšno znanje mi ostaja v spominu."

Andrej Ferk, ekonomist-komercialist:"V startu, na prvem predavanju, je bil kar šok, saj najbolj ne veš, kaj pričakovati. Vendar, ko se pričnejo vrstiti še drugi predmeti, mi je bilo najbolj všeč povezovanje teorije s prakso. Vsak predmet in vsaka snov sta bila predstavljena na realnih in konkretnih primerih iz prakse. Dodatno je za nas zaposlene prednost, da smo si lahko snov takoj prenesli v naša delovna okolja. Tudi kot ekipa smo se študenti odlično ujeli, tudi zunaj študija smo se povezali na socialnih omrežjih."

Irena Sket, ekonomistka-računovodkinja: "Ob študiju na Academii začneš razmišljati o novih stvareh, dobiš širino. Sedaj imam širši spekter znanja, ne samo specifična računovodska znanja, temveč tudi razviješ mehke veščine. V prejšnji finančni krizi sem izgubila službo in kar nekaj časa sem potrebovala, da sem ponovno pridobila stabilno zaposlitev."

Torej, nikoli ni prepozno za pravo odločitev, zaradi katere ne boste samo zadovoljni, ampak tudi uspešni.

Sponzorirana objava