Cekin.si
Ana Roš med delom

Kariera

Zakaj je Ana Roš v enem tednu odpustila pet kuharjev?

M.M.
08. 03. 2017 11.19
5

Še ena zgodba o uspehu. Pa mislite, da se je zgodila kar čez noč? Ne. Ana Roš je vložila ogromno energije v svoje delo. Kaj pa je tisto glavno, ki jo je pripeljalo do uspeha?

Ana Roš med delom
Ana Roš med delomFOTO: AP

Svetovno znana akademija The World’s 50 Best Restaurants, ki podeljuje prestižne nagrade najboljšim kuharjem sveta, je januarja za najboljšo kuharico v letu 2017 izbrala Ano Roš. Ameriška spletna stran CNN ji je ob dnevu žena posvetila članek. 

Poročajo, da se Slovenija glede na enakost spolov uvršča izredno visoko, da pa Roševi kljub temu ni bilo lahko in da se je na svojem delovnem mestu soočala s seksizmom. Lani, poroča CNN, je kot nadrejena morala v enem tednu odpustiti kar pet moških kuharjev, saj so njeno avtoriteto postavljali pod vprašaj. 

Roševa je novinarjem zaupala, da je čutila, da ji ne izkazujejo dovolj spoštovanja. To je bilo še posebej očitno, ko je želela uskladiti novo ekipo. "Njihove oči vam povedo vse. Besede niso bile potrebne," CNN navaja njene besede. 

Kot opozorilo: žensk v vrhunski kuhinji je malo, pa še te, ki so, zaslužijo v primerjavi z moškimi kolegi kar 28 odstotkov manj, kaže lanska raziskava Glassdoor. 

A Roševa je imela veliko idej, še več motivacije. Učila se je, srkala je znanje. Ves čas se razvija, posluša sebe. 

Pravi, da talent ni vse. "Lahko ste talentirani, a talent je morda 30 odstotkov uspeha," pravi in poudarja, da je motivacija tisto, kar vas žene proti uspehu. 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2025, Cekin.si, Vse pravice pridržane Verzija: 861