česen

Kotányi Slovenija praznuje 30 let predanosti in uspeha
08. 04. 2025 11.25V domači kuhinji je kakovost začimb ključna in ena izmed blagovnih znamk, ki že desetletja skrbi za bogat okus slovenskih jedi, je Kotányi Slovenija. Letos praznujejo pomemben mejnik – 30 let delovanja v Sloveniji. Ob tej priložnosti so organizirali prijeten jubilejni dogodek, poln toplih besed, spominov in seveda dišečih začimb.

To je lestvica najuspešnejših vplivnežev in youtuberjev v letu 2024
30. 10. 2024 04.45Zaslužijo milijone. Preverite, kaj objavljajo, da se jim taki zneski stekajo na račune.

Ne boste verjeli, kaj so inovatorji pripravili v novi sezoni Štartaj Slovenija
30. 09. 2024 04.00Na police trgovin Interspar so končno prispeli novi izdelki, ki so plod trdega dela slovenskih inovatorjev. Vse je torej nared za začetek 9. sezone priljubljene oddaje Štartaj Slovenija, ki bo tudi letos ponudila vpogled v slovensko podeželje. Od 6. oktobra naprej boste ob v oddajah na POP TV spremljali zgodbe inovatorjev, ki s svojo strastjo in predanostjo spreminjajo vsakdanja življenja na slovenskih kmetijah v izjemne podjetniške priložnosti.

Končno so doživeli trenutek, o katerem so sanjali
23. 09. 2024 04.45Po mesecih trdega dela je končno napočil trenutek, da inovatorji na police trgovin Interspar postavijo izdelke, ki so prepričali ustvarjalce devete sezone projekta Štartaj Slovenija. Zdaj pa ste na vrsti vi, potrošniki. Z nakupom podprete izjemne zgodbe, ki jih bomo spoznavali med sezono, in hkrati prispevate k razvoju naše skupnosti ter rasti slovenskega podjetništva.

9. sezona "Štartaj, Slovenija! na podeželju" prihaja na POP TV
19. 09. 2024 04.49V preteklih osmih letih smo s partnerji projekta Štartaj Slovenija SPAR in Skupino Formitas podprli že več kot 60 ekip podjetnikov in pridelovalcev, ki so ustvarili več kot 300 raznovrstnih izdelkov. Podpora slovenskemu podeželju se nadaljuje tudi v 9. sezoni projekta, ki se začne v nedeljo, 6. oktobra, ob 18.45, na POP TV!

Pr' Poloni in Juriju
19. 09. 2024 08.21Bio fermentiran mleti česen, ki je nastal na ekološki kmetiji v Kočevju.

Kako dobro se znajdete med službenim kosilom?
11. 06. 2024 04.29Naša drža za mizo odraža našo pristnost in spoštovanje do drugih. S primerno mero samozavesti, spretno uporabo pribora ter uživanjem hrane lahko ustvarimo pozitiven vtis in prijetno vzdušje. Nasprotno pa neprimerno obnašanje lahko prinese negativne posledice. Ključ je v naši pripravljenosti in zavedanju, kako naše dejanje vpliva na druge.

Naj bo božič okusen in poceni
01. 12. 2023 04.45Upamo, da vam bodo te ideje pomagale pri pripravi okusnega in cenovno ugodnega božičnega kosila. Uživajte v pripravi hrane ter druženju z družino in prijatelji.

Tako pravilno shranjevati kupljeno hrano, da boste čim več privarčevali
17. 10. 2022 04.30Živimo v času, ko se trudimo kupovati bolj preudarno, mogoče spremljamo najrazličnejše akcije, zbiramo kupone, preračunavamo in se vsak dan znova odločamo, kaj bomo kupili in česa ne bomo, ker je mogoče potratno ali predrago. Če hočemo več privarčevati, moramo vedeti, da ni dovolj, da samo kupujemo pametno, ampak da hrano tudi pametno shranjujemo. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

Zdrave zamenjave živil, s katerimi boste privarčevali denar
18. 08. 2022 08.53Cene številnih artiklov rastejo, in ker je hrana nekaj, brez česar ne moremo živeti, so prav te podražitve med tistimi, ki nas najbolj prizadenejo. Vendar pa vedno obstaja način, da pri naslednjem nakupu nekoliko prihranite.

Cene hrane na hrvaški obali
16. 05. 2022 09.18Navajeni smo že, da so cene hrane na hrvaški obali, še posebej na otokih, dražje. A kako bo letos? Hrvaški novinarji so primerjali zneske na tržnicah v notranjosti države in na obali.

Petčlanska družina o tem, koliko denarja namenijo za hrano
17. 11. 2021 08.21Znesek je med drugim odvisen od meseca, od samooskrbe in nihanja (sezonskih) cen, pa tudi, ali otroci hodijo v šolo in vrtec.

Tako smo kupovali prej in tako ob koronavirusu. Naš nakupovalni listek med epidemijo
09. 04. 2020 08.18Medtem ko smo prej vsak dan hodili v trgovino po svež kruh, so se po izbruhu novega koronavirusa močno spremenile naše nakupovalne navade. Po nakupih gremo na vsakih 10, 14 dni in seznam je daljši. Kupimo, kar potrebujemo (in ne tudi zgolj želimo), ob spominu na prejšnje čase pa je skrajno nenavadno tudi brisanje in razkuževanje vsega nakupljenega.

V Sloveniji je preveč krompirja, česna in paradižnika
03. 09. 2015 10.37Slovenski kmetje imajo preveč krompirja, česna in paradižnika, ki ga ne morejo prodati. Zato bodo viške razdelili humanitarnim organizacijam, vrtcem, šolam, domom za ostarele, varnim hišam.

A si kaj shujšal?
26. 11. 2010 17.21Ko živiš z malo, ali skoraj nič denarja te ljudje, ki te poznajo bolj bežno najraje vprašajo: "A si kej shujšal?“ Pa je vprašanje na mestu?

Kje boste na počitnicah najbolje jedli?
24. 05. 2010 11.20Tradicionalni počitniški postojanki gurmanov sta vsekakor Francija in Italija. A turisti vse bolj ugotavljajo, da zares velike kulinarične užitke ponujajo tudi nekatere druge države.

S česnom do bajnih donosov?
04. 01. 2010 11.36Cena zlata se je zvišala za 24 odstotkov, medtem ko se je česen podražil za kar 31 odstotkov! Slaba novica za gurmane, ki prisegajo na odlično kosilo, kjer brez česna ne gre. Bolj kot vse druge je ceno tega plemenitega in zdravega zelišča poneslo visoko pod nebo.