domači pridelki

200 let stara koča sredi ničesar dobila Michelinovo zvezdico
15. 02. 2025 04.27Časi, kljub Michelinovi zvezdici, niso tako rožnati, saj zvezdica ne plača računov. zato se zakonca borita za vsakega gosta.

Na trgovskih policah je tega vse več. Bi se odločili za nakup?
26. 05. 2023 08.00Na trgovskih policah se pojavlja vse več napisov EKO, BIO in Organsko. Mnogi ob njih le zamahnejo z roko, češ da gre zgolj za še eno skrbno premišljeno marketinško kampanjo. A dejstvo je, da lahko povsem enostavno preverite, ali gre res samo za izkoriščanje aktualnih trendov ali pa so v ponudbi resnično izdelki, ki so bili pridelani oziroma predelani sonaravno, brez uporabe pesticidov in drugih kemikalij.

Tudi kot posameznik lahko veliko naredite za samooskrbo
15. 04. 2022 05.00Vse glasnejši so pozivi k večji samooskrbi. Veliko vlogo igra država z ukrepi za vzpostavitev optimalnih okoliščin za kmetovanje, sadjarstvo, rejo in pridelavo živil. Veliko lahko seveda stori tudi posameznik, kajti vsak obdelan vrt šteje. Četudi niste ravno kmet in nimate kmetije, lahko na podeželju marsikaj sami pridelate na vrtu, lahko denimo gojite kokoši za meso in jajca ali posadite jablano. Manj je sicer možnosti v mestu, a so.

Kupujmo slovensko hrano. Kdaj, če ne zdaj?
08. 04. 2020 07.06Po izbruhu koronavirusa se je bolj kot kdaj koli prej izkazala pomembnost samooskrbe. Na srečo je mogoče v Sloveniji marsikaj pridelati in neposredno pri pridelovalcu lahko dobite marsikaj – od brokolija, solate, krompirja pa do sadja, moke, mleka in mlečnih izdelkov, mesa in mesnih proizvodov, medu, sokov, vloženih dobrot, marmelad in še kaj bi se našlo. Preverite, kje lahko poiščete vašega lokalnega ponudnika hrane!