kmetovalec

Slovenec pustil redno službo in postal iskan sirar
06. 05. 2024 11.32Aleš Winker se je na Hrvaško z družino preselil že pred 16 leti. Živeli so v Ljubljani, nato pa so se preselili na posest v hrvaški Istri.

Poglejte, kaj so storili slovenski kmetje!
16. 10. 2023 08.20Oddaja Štartaj, Slovenija! se je z osmo sezono vrnila na POP TV v prenovljeni podobi. Preimenovala se je v Štartaj, Slovenija: na podeželju, v njej pa bo tekom sezone svoje izdelke predstavljalo sedem podjetnih slovenskih kmetov. Več o novih inovativnih izdelkih, ki jih lahko kupite na trgovskih policah v Intersparih širom Slovenije, si lahko preberete spodaj.

Ste že poskusili nagrajeno slovensko bučno olje, ki ga pridelujejo v središču Pomurja?
13. 07. 2021 11.35V središču Pomurja, le streljaj od Moravskih Toplic, leži naselje Bogojina. Tam na pobočju vzpetine, kjer Bogojinske gorice prehajajo v Goričko, se bohoti znamenita Plečnikova mojstrovina, cerkev Gospodovega vnebohoda, eden najbolj zanimivih arhitekturnih dosežkov 20. stoletja in najbolj znamenito svetišče Pomurja. Dodelana do potankosti vas v svojo notranjost povabi skozi star glavni vhod, nad katerim bdi zvonik z značilnimi Plečnikovimi oblikami, v notranjosti pa vas sprejme starokrščanska arhitektura s kamnitimi stebri in lesenim stropom, ki ga krasijo izdelki prekmurskih lončarjev.

Pri dvajsetih, pa nič še ne ve?
12. 01. 2017 06.31V tujini že srednješolci razmišljajo o karierni poti, študenti pa jo aktivno tlakujejo. Tuji strokovnjaki so sestavili seznam veščin, ki bi se jih vsak moral naučiti pri svojih dvajsetih. Gre za veščine, s katerimi boste postali zrela odrasla oseba, resnično samostojna in s prerezano popkovino, ki vas veže na starše, prav tako se boste lažje znašli v svetu dela in zaposlitev.

Zvezdniki, ki imajo povsem običajno službo
24. 06. 2014 08.19Čeprav so slavni in jim ne bi bilo treba delati, so nekateri zvezdniki obdržali svojo običajno službo. Preverite, kateri.

Poglejte, kako vas želijo pri kavi pretentati!
30. 04. 2014 09.44Ameriški raziskovalci opozarjajo, da je vse večji delež kave, ki jo uživamo, pridelan na način, ki je škodljiv tako za okolje kot za nas. V kavi je vse več škodljivih snovi, ki jih tradicionalno ni bilo.