natakar

Pri naših sosedih ponujajo plače tudi do 3000 evrov
27. 03. 2025 04.35Hrvaška nujno potrebuje sezonske delavce v turizmu in gostinstvu. Plače segajo do 3000 evrov, delodajalci pa pogosto ponujajo brezplačno nastanitev. Preverite najbolj iskane poklice! Podobne ponudbe so tudi v Črni gori.

Ženska pustila le 2 centa napitnine – razlog v viralnem videu šokiral internet!
18. 03. 2025 02.40Ženska je pustila le 2 centa napitnine in razložila razlog v videu. Internet je eksplodiral od kritik, mnogi pa pravijo, da je šla predaleč!

'Zdi se mi, da je vaša obala le zabaviščni park z morjem'
07. 03. 2025 05.48Avstrijec, ki se je mudil na obisku na Hrvaškem, je bil presenečen nad tamkajšnjimi cenami. "Kako sploh preživite?" se je spraševal. Kaj mu odgovarjajo naši sosedi.

Gostinstvo in turizem poleti: nas bodo rešili tuji sezonski delavci?
25. 02. 2025 04.33Sezona trka na vrata, v gostinstvu in turizmu pa ni dovolj delavcev.

Previsoko kvalificirani mladi na Kitajskem ne dobijo dela v svoji stroki, starši razočarani
07. 01. 2025 04.51Na Kitajskem je trenutno na trgu dela tako, da je treba sprejeti delo, ki ga pač dobiš, in sicer ne glede na stopnjo izobrazbe. Tako na primer magister fizike opravlja dela na delovnem mestu, ki ga zaseda s srednješolsko izobrazbo. Čistilec ima izobrazbo iz okoljskega načrtovanja, voznik dostavne službe je študiral filozofijo, doktorski diplomant prestižne univerze Tsinghua pa se zaposli kot pomožni policist.

Denar in kriminal: Tekma brez konca – od ponarejanja do kibernetskih prevar
25. 11. 2024 09.43Denarni kriminal spremlja človeštvo od trenutka, ko smo izumili denar. Njegove razsežnosti segajo od preprostih ponarejanj in ropov do zapletenih digitalnih prevar, ki izkoriščajo najsodobnejšo tehnologijo. Nepridipravi so iznajdljivi, hitri in ustvarjalni. Vodi jih želja po dobičku in premoči nad sistemom. Nenehno iščejo nove priložnosti in načine, kako preseči obstoječe varnostne mehanizme. V "tekmi brez konca" tekmujejo z organi pregona in vsemi nami. In tekmovanje, kdo bo korak pred drugimi, se bo nadaljevalo, vse dokler bo na Zemlji človeštvo. Oziroma ... dokler bo na Zemlji denar.

Če ne dobijo delavcev, spremenijo naziv poklica, da bo zvenel bolj prestižno
21. 08. 2024 05.09Delodajalci na konkurenčnem trgu dela nenehno iščejo nove načine strategije za privabljanje najbolj iskanih in najboljših kadrov. Ena izmed taktik je tudi uporaba prestižnih in prenovljenih nazivov poklicev v zaposlitvenih oglasih, ki se pojavljajo v želji povečati privlačnost delovnega mesta in obenem tudi ugled podjetja.

V Sloveniji zabeležili rekordno, prek 208-odstotno, rast povpraševanja za ta poklic!
09. 08. 2024 07.38Poglejte, kateri poklici so bili najbolj iskani.

Hrvaški kuharji o tem, kakšni gostje jim gredo najbolj na živce
07. 06. 2024 09.58Preverite, ali tudi vi počnete to v restavracijah.

Tako vas prepričajo, da plačate višjo napitnino
22. 05. 2024 04.15Ali poznate ta trik natakarjev? Nekdanji pogajalec FBI razkriva, kako dobiti do 70 odstotkov višje napitnine.

Vprašali smo vas, kaj vas v restavracijah in lokalih najbolj moti
25. 03. 2024 08.09Delati v gostinstvu je naporno, a so stvari, ki gredo na živce tudi gostom, počnejo pa jih zaposleni v lokalih in restavracijah. Katere stvari so to?

Andrej je šel v ZDA in kot natakar brez izkušenj hitro napredoval
27. 02. 2024 04.36Nauk zgodbe je, da ni nič narobe, če začnete s popolne ničle.

Slavni, ki puščajo izjemno visoke napitnine
18. 01. 2024 08.53Nikoli jim ni problem nagraditi dobro storitev ... Znani in slavni, ki so radodarni z nagradami.

Najbolje plačana dodatna dela v predbožičnem času
17. 11. 2023 05.00Povprečna urna postavka se je v primerjavi s preteklim letom v Nemčiji močno zvišala, predvsem v gostinstvu, logistiki in trgovini na drobno.

Nenavaden 'klub', ki osrečuje natakarje
09. 11. 2023 04.45Nekateri ljudje so z napitninami radodarni, drugi jih ne želijo dati. So pa tudi taki, kot je denimo Richard Brooks, ki je nedavno v neki ameriški restavraciji pustil 1200 evrov napitnine. Preverite, zakaj.

Previdno, da ne bo natakar tekel za vami!
18. 10. 2023 08.52Ali ste vedeli, da je ponekod nesprejemljivo, da natakar od gosta sprejme napitnino. To lahko dojema celo kot žalitev. Preverite, kje je tako, da se ne boste znašli v nerodni situaciji.

En obrok na papirnatem krožniku, cena pa, da te kap
05. 10. 2023 09.44En obrok in par sto evrov. Hrana pa postrežena na papirnatem krožniku.

'Ponujam 11.000 evrov plače, saj nujno potrebujem delavca'
26. 09. 2023 10.03Lastnik restavracije pravi, da je povpraševanja ogromno, a da mora stranke zavračati, saj nima dovolj zaposlenih za izvedbo naročil.

S tem so se preživljali hollywoodski igralci, preden so postali slavni
27. 01. 2023 03.15Mnogi znani igralci in igralke niso imeli te sreče, da bi se rodili v že dobro poznano, bogato družino. Mnogi so si morali svoje ime v soju blišča in žarometov pošteno prislužiti s trdim delom in vztrajnostjo. Le s čim so se ukvarjali zvezdniki, kot so Brad Pitt, Bruce Willis in Adam Sandler, preden so postali slavni?

60 evrov za dve kavi in dve vodi
25. 08. 2023 04.45Zakaj je bil račun za dve kavi in dve vodi tako visok? Lastnik lokala odgovarja, da zaradi edinstvenega razgleda – na luksuzne jahte.

Za rezanje torte v restavraciji morali plačati
17. 08. 2023 04.45Italijani opozarjajo na nesprejemljive prakse nekaterih gostincev.

Tudi napitnine so lahko obdavčene
02. 08. 2023 13.15Napitnine so pri nas že nekaj povsem vsakdanjega, a le malokdo ve, ali so in kako so obdavčene.

Kuharji opozarjajo: V restavracijah bodite pozorni na te znake
11. 07. 2023 11.09Kako prepoznati, da je izbrana restavracija prava izbira za vas? Zakaj so jedilniki tako pomembni in kaj lahko izvemo, če jih le na hitro preletimo?

17 let raziskovali, katera je najbolj stresna služba na svetu
18. 04. 2023 04.00Skoraj ni službe, ki občasno ne bi bila stresna, znanstveniki pa so v dolgoletni raziskavi odkrili, katera služba je najbolj stresna. Preverite, ali je to ravno vaša!

Simona Lečnik Očko: To je detajl, ki se ga na razgovorih kandidati ne zavedajo
22. 02. 2023 03.15Simona Lečnik Očko je svetovalka za poslovni bonton in komunikacijo, za Cekin.si pa je razkrila kar nekaj stvari, o katerih so se spraševali tisti, ki iščejo novo zaposlitev. Kako je z rokovanjem, kam se usesti, sprejeti ponujeno pijačo ... Vse to in še več boste izvedeli v nadaljevanju članka.

Veliko pomanjkanje delavcev v Nemčiji: v eni panogi jih manjka preko 50.000
24. 01. 2023 03.15Ne le pri nas, povsod po Evropi se soočajo s hudim pomanjkanjem delavcev v gostinstvu. V Nemčiji jih že sedaj primanjkuje okoli 50.000, s toplejšimi dnevi pa se bo ta težava le še stopnjevala.

Najbolj iskan profil prve polovice letošnjega leta na trgu dela je ...
30. 06. 2022 05.00Preverite, po katerih profilih je največ povpraševanja.

Potencialni 'šef' vas povabi na kosilo. Koliko se lahko sprostite?
18. 05. 2022 05.00Vse več menedžerjev zaposlitvene razgovore s specifičnimi kadri opravi kar na kosilu ali ob pijači. Že poslovnež in izumitelj Edison je potencialne sodelavce najprej peljal na kosilo, kjer so morali prestati poseben test. Na kaj biti pozoren na zaposlitvenem razgovoru ob kosilu? Kaj naročiti, o čem naj teče beseda, kdo plača račun?

Boj za gostinske delavce: kuharja bi plačali tudi toliko
07. 02. 2022 04.45Mrzel januar se je komaj končal, na hrvaškem zavodu za zaposlovanje pa delodajalci že intenzivno iščejo kuharje in natakarje. V Dubrovniku se je tekma delodajalcev že začela.

Deficitarna štipendija tudi za te dijake
02. 02. 2022 04.45Odslej bodo dijaki triletnega poklicnega programa gastronom-hotelier prejemali štipendije za deficitarne poklice.