postrežba

Trendi zaposlovanja v EU: kje iščejo delavce, kje zaposlovanje upada?
20. 03. 2025 03.59Kje iščejo delavce, koliko in v katerih panogah?

Hrvaški kuharji o tem, kakšni gostje jim gredo najbolj na živce
07. 06. 2024 09.58Preverite, ali tudi vi počnete to v restavracijah.

Vprašali smo vas, kaj vas v restavracijah in lokalih najbolj moti
25. 03. 2024 08.09Delati v gostinstvu je naporno, a so stvari, ki gredo na živce tudi gostom, počnejo pa jih zaposleni v lokalih in restavracijah. Katere stvari so to?

Slavni, ki puščajo izjemno visoke napitnine
18. 01. 2024 08.53Nikoli jim ni problem nagraditi dobro storitev ... Znani in slavni, ki so radodarni z nagradami.

Nenavaden 'klub', ki osrečuje natakarje
09. 11. 2023 04.45Nekateri ljudje so z napitninami radodarni, drugi jih ne želijo dati. So pa tudi taki, kot je denimo Richard Brooks, ki je nedavno v neki ameriški restavraciji pustil 1200 evrov napitnine. Preverite, zakaj.

Kako zmanjšati stroške poroke?
18. 08. 2022 05.00Od prizorišča, kjer se bo odvijala zabava, do obleke in rož - obstaja veliko načinov za prihranek denarja, ko organizirate poroko. V članku nekaj idej.

S ponedeljkom se tu odpirajo terase gostinskih lokalov
04. 03. 2021 12.27S ponedeljkom bodo lahko gostinski lokali v posavski in jugovzhodni statistični regiji odprli terase in vrtove, je na Twitterju zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Toda to prinaša izjemno odgovornost, dodaja minister.

Tako je bilo prve dni v lokalih: gostinci poročajo o "strašno slabem obisku"
07. 05. 2020 19.01Zanimalo nas je, kako so gostinci preživeli prve dni dela. Pogovarjali smo se s predsednikom sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Cvarom, ki pravi, da morajo biti sprejeti ukrepi življenjski, praktični in uporabni na tak način, da lahko dejavnost opravljajo tako, kot jo pač morajo.

Nekateri lokali ostajajo zaprti. Preverite, zakaj!
04. 05. 2020 15.45Čeprav so se številni veselili trenutka, da bodo znova odprli vrata gostinskih lokalov in sprejeli prve stranke, pa med gostinci vlada kar velika stiska. Danes bi lahko odprli terase in vrtove lokalov, a po ocenah OZS ostaja zaprtih okoli polovica lokalov. Zakaj?

Stvari, ki so navadnim smrtnikom nedosegljive
23. 11. 2019 10.16Na računu imajo milijone, a si kljub temu nekaterih stvari ne morejo privoščiti. Tudi navadni smrtniki si jih ne morejo. Katere so to, preverite v članku.

Zakaj je Ljubljana idealna lokacija za organizacijo poslovnih dogodkov?
24. 09. 2018 08.25V vsakem podjetju želijo za svoje poslovne partnerje in vse ostale, s katerimi tako ali drugače sodelujejo, konec koncev tudi za zaposlene, le najboljše – tudi pri organizaciji sestankov, konferenc, predavanj in drugih poslovnih ter seveda družabnih dogodkov. Pri tem je še kako pomembna izbira primernega prostora, kjer bodo imeli tako predstavniki podjetja kot ostali udeleženci na voljo tako rekoč vse, kar potrebujejo za uspešno izvedbo ter dobro počutje.

Najbolj brano: tako goljufajo turiste na Jadranu
30. 12. 2016 06.46Najbolj vas je zanimalo, kako goljufajo turiste na Jadranu. Morda po pregledu članka res niste nikoli več naročili lignjev. Decembra pa vas je najbolj skrbelo, koliko božičnice boste dobili, če sploh.

Stevardesa razkrila, kako letijo ultra bogati: Postregla sem večerjo za milijon
31. 08. 2016 06.08V zraku je bila priča več nenavadnim situacijam: za zelo pomembne potnike je vse vrhunske kakovosti, od večerje za milijon dolarjev in solate za 700 dolarjev pa vse do opic v oblikovalskih oblačilih.

Kljub slabi postrežbi pustila visoko napitnino
04. 06. 2015 08.41Kozarec vode sta dobila po 20 minutah, na aperitiv sta čakala 40 minut, na predjed pa več uro ... Kljub vsemu sta natakarju pustila 90 evrov napitnine. Preverite zakaj!

Račun, ki je navdušil svet
03. 10. 2014 08.08Več kot 1,5 milijona všečkov. Več kot 200 tisoč delitev. Makenzie Schultz si ni nikoli mislila, da bo zaradi svojega ganljivega dejanja celo gostja ene najbolj gledanih ameriških televizijskih oddaj.

Kako opraviti s slabim natakarjem?
22. 08. 2011 10.01Pri pritožbah v restavracijah navadno na prvem mestu niso notranja temperatura prostora, hrustljavost ocvrtih kalamarov ali jakost martinija. Večina pripomb tistih, ki jedo zunaj, nima nič opraviti s hrano ali interierjem, pač pa s slabo postrežbo.

Kolikšna napitnina za slovenskega natakarja?
05. 01. 2011 11.24Popotniški priročnik Lonely planet turistom, ki potujejo v Slovenijo svetuje koliko napitnine je primerno za naše natakarje in taksiste.

Dih jemajoči, a pregrešno dragi apartmaji za mladoporočence
17. 05. 2010 15.03Če ste se kdaj vprašali, ali ste za poročno potovanje morda zapravili preveč, si raje oglejte dih jemajoče "medene apartmaje", v katerih se lahko zaljubijo tudi največji sovražniki.

Slaba šala družbe Ryanair
16. 03. 2009 09.10Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair se je, kot kaže, šalil, ko je pred dnevi napovedal, da bodo morali njihovi potniki v luči varčevalnih ukrepov v prihodnje za uporabo stranišča na letalu morda odšteti en funt.