restavracija

200 let stara koča sredi ničesar dobila Michelinovo zvezdico
15. 02. 2025 04.27Časi, kljub Michelinovi zvezdici, niso tako rožnati, saj zvezdica ne plača računov. zato se zakonca borita za vsakega gosta.

Najbogatejši kuhar na svetu je vreden več kot Jamie Oliver in Gordon Ramsay skupaj
18. 01. 2025 04.50Najbogatejši kuhar na svetu je vreden več kot Jamie Oliver in Gordon Ramsay skupaj (in morda zanj še niste slišali!)

Kako do Michelinove zvezdice?
19. 06. 2024 08.33Deset kuharskih mojstrov je prevzelo Michelinove zvezdice za leto 2024. Ana Roš je s Hišo Franko obdržala tri, David Žefran je z Milko obdržal dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Vsi uspeh pripisujejo trdemu, predvsem pa ekipnemu delu.

Hrvaški kuharji o tem, kakšni gostje jim gredo najbolj na živce
07. 06. 2024 09.58Preverite, ali tudi vi počnete to v restavracijah.

Hrvat na dopustu v Italiji: Pri nas ni tako
06. 06. 2024 04.03Hrvat se je v Italijo odpravil službeno. Cene so ga presenetile.

Vprašali smo vas, kaj vas v restavracijah in lokalih najbolj moti
25. 03. 2024 08.09Delati v gostinstvu je naporno, a so stvari, ki gredo na živce tudi gostom, počnejo pa jih zaposleni v lokalih in restavracijah. Katere stvari so to?

Slavni kuhar v hudih težavah in zdaj zahteva večmilijonsko odškodnino
11. 02. 2024 04.40Priznani britanski kuhar Nico Simeone je vložil tožbo proti lastniku stavbe, kjer se nahaja njegova prestižna restavracija, za odškodnino v višini več kot pet milijonov evrov. Restavracijo je nedavno zaprl zaradi težav, ki jih je povzročila poplava. Po poročanju medijev naj bi neustrezno zaprte stene omogočile vdor vode, kar je privedlo do poplave in razvoja plesni v skladišču. Podjetje seveda njegove obtožbe zavrača.

Obiskovalci ogorčeni: V restavraciji navadno vodo zaračunajo 12 evrov, porcijo krompirčka pa 8,80
27. 01. 2024 04.25Kupci se pogosto pritožujejo nad cenami hrane in pijače. So v tej restavraciji res preveč navili cene?

Pohvalil se je z računom iz restavracije v višini skoraj 100.000 evrov
22. 01. 2024 13.02Turški kuhar Nusret Gokce je na Instagramu objavil račun iz svoje restavracije v Dubaju. Kritiki pa so ga napadli.

Beckhamov sin v novem poslu vse stavi na varuškin sendvič
20. 01. 2024 05.00Brooklyn Beckham v Londonu odpira pop-up restavracijo, glavni adut na meniju pa bo sendvič po receptu varuške.

Niti bankrot ga ni ustavil. Jamie gre v Beograd
31. 10. 2023 04.45Čeprav je s svojimi restavracijami po svetu doživel neuspeh in celo bankrot, najbolj znani kuhar na svetu ni obupal. Jamie Oliver kmalu odpira novo restavracijo, in sicer v med Slovenci priljubljeni turistični destinaciji.

Z rabljenim blagom se vse več trguje
25. 10. 2023 04.45Oblačila, knjige, mobilni telefoni ali pohištvo. Številni kupujejo ali prodajajo rabljeno blago na internetu. Da bo spletno trgovanje potekalo nemoteno, je pomembno poskrbeti za varnost. Osnovni nasvet je uporaba zdrave pameti.

Previdno, da ne bo natakar tekel za vami!
18. 10. 2023 08.52Ali ste vedeli, da je ponekod nesprejemljivo, da natakar od gosta sprejme napitnino. To lahko dojema celo kot žalitev. Preverite, kje je tako, da se ne boste znašli v nerodni situaciji.

'Ponujam 11.000 evrov plače, saj nujno potrebujem delavca'
26. 09. 2023 10.03Lastnik restavracije pravi, da je povpraševanja ogromno, a da mora stranke zavračati, saj nima dovolj zaposlenih za izvedbo naročil.

Kako izkoristiti popuste in ugodnosti za upokojence?
05. 09. 2023 04.45Popusti in ugodnosti za upokojence so izjemna priložnost za starejše, da prihranijo denar in uživajo v različnih storitvah ter izdelkih po dostopnejših cenah. Kako izkoristiti te popuste in ugodnosti na najboljši način? Kje jih lahko najdemo, kako se kvalificirati zanje ter kakšne koristi prinašajo upokojencem?

Poglejte, koliko ima pod palcem najbogatejša ženska v Ameriki
04. 09. 2023 08.51Forbes je objavil seznam 100 najbogatejših Američank, katerih skupno premoženje znaša kar 124 milijard ameriških dolarjev. Na vrhu seznama že šesto leto zapored kraljuje Diane Hendricks.

Za rezanje torte v restavraciji morali plačati
17. 08. 2023 04.45Italijani opozarjajo na nesprejemljive prakse nekaterih gostincev.

Kuharji opozarjajo: V restavracijah bodite pozorni na te znake
11. 07. 2023 11.09Kako prepoznati, da je izbrana restavracija prava izbira za vas? Zakaj so jedilniki tako pomembni in kaj lahko izvemo, če jih le na hitro preletimo?

Slavna igralka začela v restavraciji s hitro prehrano, kjer si je 'prepogosto umivala roke'
05. 03. 2023 04.00Rachel McAdams, ljubljenka občinstva, ki jo poznamo predvsem po vodilnih ženskih vlogah v znanih romantičnih komedijah, je pred kratkim spregovorila o času, ko je delala v lokalni restavraciji s hitro prehrano.

Potencialni 'šef' vas povabi na kosilo. Koliko se lahko sprostite?
18. 05. 2022 05.00Vse več menedžerjev zaposlitvene razgovore s specifičnimi kadri opravi kar na kosilu ali ob pijači. Že poslovnež in izumitelj Edison je potencialne sodelavce najprej peljal na kosilo, kjer so morali prestati poseben test. Na kaj biti pozoren na zaposlitvenem razgovoru ob kosilu? Kaj naročiti, o čem naj teče beseda, kdo plača račun?

Pomembna informacija za vse gostince
14. 01. 2022 08.29Dejstvo je, da gostinci zadnji dve leti zaradi številnih omejitev, povezanih z virusom covid-19 preživljajo izjemno težke čase. Po popolnem zaprtju se morajo sedaj truditi, da (ponovno) privabijo goste. Pri tem največjo vlogo zagotovo igrata kakovost in pestrost ponudbe, takoj zatem pa se uvrščata dostopnost in inovativnost. V nadaljevanju razkrivamo 5 glavnih karakteristik, ki goste največkrat prepričajo, da zavijejo v določeno gostišče.

Pregledali in prečistili bodo evidence kadra, ki bi lahko delal v gostinstvu
06. 10. 2021 10.56Gostinstvo se sooča s pomanjkanjem kadra, v evidencah zavoda za zaposlovanje pa je okoli 4000 oseb, ki bi sicer lahko delali v gostinstvu in turizmu. Kako je to mogoče in kako to urediti. Minister za delo ima predlog.

Italijan v Splitu: Mislili smo, da je bolj poceni
12. 08. 2021 05.00Hrvaška novinarka se je odpravila v Split, kjer je preverila cene hrane in pijače v restavracijah in lokalih.

Te dni je zaposlenim v gostinstvu resnično naporno
27. 07. 2021 08.53Bodimo strpni do zaposlenih v lokalih in restavracijah. Morda se bo zgodilo, da boste na naročilo čakali malce dlje, a to vzemite v zakup. Razumite, da so natakarji pod hudim pritiskom in da hitijo, kolikor se le da.

Novi promocijski gastronomski video osvojil prvo mesto na mednarodnem video tekmovanju
27. 05. 2021 11.29Video, ki predstavlja Slovenijo kot odlično izbiro za gastronomska doživetja, že žanje uspehe med tujo strokovno javnostjo.

Ikea: vstop v trgovino le ob predhodni rezervaciji
22. 02. 2021 12.06Ne le spletna, odpira se tudi fizična trgovina Ikea. A pod posebnimi pogoji.

Je to najboljše delovno mesto na svetu?
12. 01. 2021 08.31Apple Park – zaposleni ga hvalijo in poudarjajo, da gre za najboljše delovno mesto na svetu. Zakaj, pa si poglejte v članku.

'Ali bom zdržal ali pa umrl'
31. 08. 2020 14.10Natakarji so še posebej preobremenjeni med turistično sezono. Na Hrvaškem so se tudi letos pojavljale enake težave kot prejšnja leta - slabe nastanitve, preveč delovnih ur, slaba plačila ...

Hrvaški bogataš presenečen nad računom
13. 08. 2020 15.03Hrvaški bogataš in podjetnik Mate Rimac na svojem Facebooku objavil fotografijo računa iz britanske restavracije. Nad zneskom je bil presenečen.

Ob ponedeljkih, torkih in sredah bo britanska vlada subvencionirala prehranjevanje
04. 08. 2020 08.22V akcijo je vključenih okoli 72.000 restavracij, kavarn in pubov, gosti pa bodo lahko jedli po polovični ceni, preostali del bo s subvencijami pokrila država.