svinjina

Slovenski direktor odkrito: to se bo zgodilo s cenami mesa
14. 10. 2021 11.08Meso se bo podražilo zaradi dviga cen vseh surovin, ki so potrebne za njegovo proizvodnjo.

#OkvirPomoči: Gostje so odšli, ostali so stroški in delo
10. 07. 2020 07.45Posledice koronavirusa čutimo po vsej Sloveniji, tako v urbanih naseljih kot na podeželju. Med dejavnosti, ki so najbolj prizadete, zagotovo sodita gostinstvo in turizem. Popoln upad povpraševanja je prizadel tudi turistične kmetije. Obiskali smo eno takih, prleško kmetijo Frank-Ozmec, kamor se najzvestejši gostje vračajo že skoraj štiri desetletja. K blažitvi težav jim bo v veliko pomoč projekt #OkvirPomoči, ki smo ga s partnerji zasnovali v NLB, da bi podjetnikom priskočili na pomoč pri reševanju posledic koronakrize.

Svinjsko meso bo dražje. Zakaj?
06. 11. 2019 10.29Izbruh afriške prašičje kuge je na Kitajskem močno zredčil populacijo prašičev. Kako bo oz. že vpliva na slovenski trg?

V shemi izbrana kakovost želijo tudi prašičje meso
25. 08. 2016 08.29Slovenski prašičerejci zahtevajo, da z mesom prašičev, rojenih, rejenih in zaklanih v Sloveniji, stopijo v shemo izbrane kakovosti. Tako bi dobili slovenski izdelek le iz slovenske surovine.

Slovenska govedina in perutnina že specificirani za izbrano kakovost
11. 08. 2016 10.13Z oznako Izbrana kakovost bo potrošnik seznanjen, da je bil proizvod pridelan in predelan v Sloveniji, da ima slovenske surovine ter specifične lastnosti, ki se nanašajo na kakovost, način pridelave in predelave.

Ne, nikoli ne boste uganili, kaj gledate!
24. 12. 2013 10.13Dunajski zrezek, prosim. Ampak ne tistega običajnega. Tistega za 150 evrov. Da, prav ste prebrali. Nekateri imajo toliko denarja, da tega zapravljajo celo, ko si privoščijo najbolj običajno hrano.

A si kaj shujšal?
26. 11. 2010 17.21Ko živiš z malo, ali skoraj nič denarja te ljudje, ki te poznajo bolj bežno najraje vprašajo: "A si kej shujšal?“ Pa je vprašanje na mestu?

Kdo nam bo ponujal najcenejšo hrano?
05. 01. 2010 13.00Hrana postaja čedalje bolj draga, nekatere napovedi za leto, ki je pred nami, so dokaj črnoglede, še posebej nas lahko po žepu udari kakovostna in dobra ter zdrava hrana. A z dobrim načrtovanjem se lahko nahranite dobro in poceni.