Cekin.si
Za učinkovitost profesionalne kuhinje poskrbite že ob načrtovanju opreme in prostora. Preverite 3 ključne nasvete.

Koristno

Oglas

3 ključni nasveti za optimizacijo profesionalne kuhinje

PR
18. 07. 2022 05.00
0

Optimizacija profesionalne kuhinje ni prezahtevna stvar, če se je lotimo sistematično. Pri načrtovanju upoštevajte ključne 3 nasvete ter povečajte dobiček in produktivnost kuhinje.

Optimizirajte prostor

Namestitev profesionalne gostinske opreme igra pomembno vlogo pri razlikovanju med kuhinjo, ki deluje dobro in kuhinjo, ki samo deluje. Profesionalna gostinska oprema bo najbolje optimizirana takole:

1. Preučite postavitev kuhinje: Glede na velikost in slog uporabe kuhinje, ugotovite, ali jo je potrebno prestrukturirati. Organiziranost lahko povečate s postavitvijo v obliki tekočega traka' in s postavitvijo v obliki otoka.

2. Shranjevanje: Navpična shramba lepo razporedi skladiščne prostore in prihrani čas, porabljen za brskanje po kupih sestavin ali opreme.

3. Izberite primerne naprave: Napredna pametna gostinska oprema poenostavlja in pohitri delovne procese. Electrolux Professional ponuja eno najboljših pametnih pečic in šokerjev, ki jih lahko premore profesionalna kuhinja.

4. Izboljšajte postaje za pripravo hrane: Tako v kuhinjo vnesete red in pridobite dodaten delovni prostor. Pomagate si lahko z delovnimi mizami s spodaj vgrajenimi policami, žičnimi policami nad postajami za pripravo hrane, visečimi držali za kuhinjske pripomočke, ipd.

S perfektno integriranimi pametnimi napravami do potankosti poenostavimo delovne procese in jih pohitrimo. Obenem pa izboljšamo kakovost jedi.

Prihranite energijo

Poznavanje energetsko najbolj učinkovite kuhinjske opreme in nasvetov za porabo energije bo blagodejno vplivalo na vaše podjetje, pa tudi na okolje. Koraki za izboljšanje energetske učinkovitosti profesionalne kuhinje:

> Redno vzdrževanje opreme – ključnega pomena je ohranjanje čiste in delujoče opreme. K temu pripomore tudi optimiziranje lokacije aparatov – na primer, hladilnik postavite v najhladnejši del kuhinje.

> Razmislite o energetsko učinkovitih napravah za profesionalne kuhinje: Včasih niti zelo dobro vzdrževanje naprav ne zadostuje za energetske prihranke. Prehod na energetsko učinkovite komercialne kuhinjske aparate lahko poveča prihranek energije in izboljša denarni tok.

> Preučite izbor menija: Nekateri izdelki na vašem meniju zahtevajo metode kuhanja, ki porabijo več energije kot druge. Postavite strategijo kuhanja, s katero boste kar najbolj optimizirano pripravili določene obroke in s tem privarčevati energijo.

> Zmanjšajte porabo toplote: Preglejte, koliko toplote porabite in razmislite, kako bi le-to lahko zmanjšali, a hkrati še vedno izpolnjevali visoke prehrambene in higienske standarde.

> Preučite svojega dobavitelja energije: Ali je na trgu energijski ponudnik, ki ponuja ugodnejšo tarifo energije?

> Zmanjšajte porabo vode: Najbolj učinkovita profesionalna kuhinjska oprema je pogosto tista, ki porabi najmanj vode.

> Optimizirajte svetlobo: Uporabljajte varčne žarnice in izkoristite vso naravno svetlobo.

> Izklopite aparate: Morda se zdi še kako samoumevno, vendar na to kaj hitro lahko pozabimo. Po koncu delovnega dne in med počitnicami z izklopom naprav znatno privarčujemo.

Za učinkovitost profesionalne kuhinje poskrbite že ob načrtovanju opreme in prostora. Preverite 3 ključne nasvete.
Za učinkovitost profesionalne kuhinje poskrbite že ob načrtovanju opreme in prostora. Preverite 3 ključne nasvete.FOTO: Arhiv naročnika

Učinkovito upravljajte čas

Učinkovito upravljanje časa je pomembno za vse, ki delujejo v gostinstvu. Prioriteta številka ena je, da je hrana fenomenalna, medtem ko je kuhinja čista in osebje zadovoljno. Kako prihraniti čas?

> Optimizirajte sistem upravljanja zalog: prav zagotovo si nihče ne želi, da bi pri pripravi jedi v zalogi zmanjkalo sestavin. Zato si nastavite sistem za upravljanje zalog, ki vas vnaprej obvesti ali je potrebno obnoviti zalogo.

> Usposobite svoje zaposlene: Vzpostavite učinkovit proces usposabljanja.

> Odprto komunicirajte z zaposlenimi: Prepričajte se, da vse novosti in spremembe, ki jih načrtujete, sporočite vsem zaposlenim. Tako jih boste vključili v proces in jim povečali občutek pripadnosti.

> Redno pridobivajte povratne informacije zaposlenih: Brez da bi vedeli, kakšno je počutje zaposlenih in njihovo mnenje o sistemu, ne boste mogli uvesti izboljšav, s katerimi bodo zaposleni zadovoljni

> Poskrbite za učinkovit delovni prostor in opremo: Kot je navedeno v zgornjih točkah, prostor in oprema temeljito priporeta tudi k optimizaciji časa. Izdelki Electrolux Professional tu igrajo ključno vlogo.

Ergonomija prostora in optimizacija profesionalne kuhinje

Oprema, prilagojena potrebam in željam osebju v profesionalni kuhinji bo pripomogla k povečanju produktivnosti, zmanjšanju števila poškodb, bolniških odsotnosti in zmanjšanju obratovalnih stroškov. Manjše bo tudi število napak in količina odpadkov v kuhinji. 

Dobro načrtovana ergonomija kuhinjskih aparatov oz. delovnega prostora v profesionalni kuhinji pripomore k večji produktivnosti in dobičku.

Pametna pečica in šoker Electrolux Professional

Zagotovite si perfektno integracijo pametnih naprav. Pametna pečica in šoker Electrolux Professional bosta poskrbela za prihranek denarja, pridobitev prostora in povečanje učinkovitosti profesionalne kuhinje. Do potankosti bosta poenostavila delovne procese, jih pohitrila, hkrati pa tudi izboljšala kakovost jedi. Za učinkovito optimizacijo in izvedbo profesionalne kuhinje se obrnite na strokovnjake za profesionalne kuhinje Pajntar d.o.o.

 

Naročnik oglasa je Pajntar

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2025, Cekin.si, Vse pravice pridržane Verzija: 856