
Predsednik sekcije za gostinstvo in turizem Blaž Cvar pravi, da se gostinci zavedajo pomena varovanja zdravja in spoštovanja zaščitnih ukrepov, s katerimi zmanjšujemo možnosti širjenja okužbe z novim koronavirusom. "Vendar pa se bojimo, da bomo z nepremišljenimi ukrepi gostinstvu in turizmu povzročili še dodatno škodo. Panogi si še nista opomogli od popolnega zaprtja v marcu in aprilu, nekateri pa še vedno potrebujejo spodbude, da bodo sploh lahko preživeli to krizo. Dodatnih omejitev si v tem trenutku preprosto ne moremo privoščiti, če želimo gostinstvu in turizmu zares pomagati," pravi Cvar.
V sekciji opozarjajo tudi, da bi z zapiranjem gostinskih obratov po 22. uri lahko povzročili še več nenadziranega druženja. Gostje bi poiskali alternativna mesta, kjer bi se družili še naprej in ne nujno po protokolih, ki jih narekuje NIJZ. To pa je po mnenju sekcije še bolj rizično kot nadzorovano druženje v gostinskih obratih, kjer so tudi gostje primorani upoštevati priporočila NIJZ.
Kaj predlaga sekcija?
"Izkušnje iz drugih držav nas učijo, da ukrepi represivne narave na tem področju ne zaležejo oziroma imajo celo nasprotni učinek. Zato predlagamo, da gostinskim lokalom nikakor ne omejujejo odpiralnih časov, temveč poskrbijo za večji nadzor tam, kjer obstaja večja verjetnost širjenja okužbe," še dodaja Cvar.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV