Cekin.si
Kirk Douglas v restavraciji

Koristno

Kako je natakar v Sarajevu prevaral Kirka Douglasa ...

M.M.
06. 02. 2020 14.37
0

To je bil škandal, se tega davnega leta 1984, ko so v Sarajevu potekale zimske OI in je bilo mesto polno znanih in bogatih, spominjajo nekateri. med njimi tudi znani glasbenik Goran Bregović.

Pisalo se je leto 1984. V Sarajevu so potekale zimske olimpijske igre, mesto pa je bilo polno športnih navdušencev, bogatih in svetovno znanih. Ameriški igralec Kirk Douglas, ki je umrl star 103 leta, je rad z družbo pohajkoval po Baščaršiji, jedel domače specialitete in okušal domače pijače. Vsakega natakarja je bogato nagradil, pravijo tisti, ki so vse to doživeli. 

In nato je v Sarajevu izbruhnil škandal. Sramota, bi rekli prebivalci tega mesta. Ko je Kirk Douglas obiskal neko sarajevsko restavracijo, so mu tam porcijo čevapčičev zaračunali krepko več, kot je bila običajna cena. Tega škandala se spominja tudi znani glasbenik Goran Bregović, ki je pred časom v neki oddaji srbske nacionalne televizije dejal, da se je "neki sarajevski mangup spomnil, da bo zaj**** Kirka Douglasa". Tega se spominja tudi takratni menedžer skupine Bijelo dugme, Raka Marić. "Douglas je s prijatelji vstopil v restavracijo Dallas. Za čevapčiče je plačal za tiste čase neverjetnih 100 dolarjev," je dejal, Bregović pa je dodal, da so mu zaračunali 10-krat višjo ceno od običajne. 

"Kakšen škandal je bil to. Kako je lahko s takim dejanjem umazal gostoljubnost Sarajevčanov," se je spominjal Marć. Bregović je dejal, da so restavracijo nedolgo za tem dogodkom tudi zaprli, saj je več nihče ni želel obiskovati. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nauk zgodbe

Če prodajate izdelke, nudite storitve ... Tudi ko k vam pridejo bogati in znani, ne višajte cen. Gre za nemoralno in neetično ravnanje. 

Ponavadi bogataši znajo to poštenost zelo ceniti. Spomnimo se le na nogometaša Christiana Ronalda, ki je bil leta 2018 tako zadovoljen s postrežbo v nekem hotelu in njihovi restavraciji, da je osebju pustil 20.000 evrov napitnine. Več v spodnjem članku: 

Je pa res tudi, da nekateri gostinci radi izkoriščajo tudi turiste. Slednjim zaračunavajo višje cene hrane, pijače in drugih storitev, kot pa na primer domačinom. Več v spodnjem članku: 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2025, Cekin.si, Vse pravice pridržane Verzija: 795