Cekin.si
Najprej preverite cene.

Koristno

7 znakov, da vas bodo v restavraciji olupili

M.M.
05. 12. 2018 08.54
0

To so znaki, ki kažejo na to, da boste restavracijo zapustili z grenkim priokusom.

December je čas, ko marsikdo rad skoči prek meje na krajši oddih. Ponavadi pa je tako, da so ljudje ob krajših počitnicah tudi manj previdni. Tako postanejo lahek plen tistih, ki želijo hitro zaslužiti. 

Med slednje spadajo tudi lastniki restavracij. Kako torej prepoznati restavracijo, ki ni vredna vašega denarja? Razkrivamo 7 znakov, na katere morate biti pozorni. 

1. Pravilo "200 metrov"

Vse restavracija (in tudi lokali), ki so v neposredni bližini turističnih znamenitosti, so vprašljive. Obstajajo redke izjeme! Nasvet je, da se skušate umakniti v stranske ulice, kjer so ponavadi pristnejše restavracije, ki jih imajo v lasti domačini, obiskujejo pa jih lokalni prebivalci. Upoštevajte pravilo "200 metrov" in se za najmanj toliko umaknite proč od turističnih točk. Hrana bo cenejša in tudi okusnejša, cene pa dostopnejše. 

2. Brez fotografij

Preden naročite, poglejte jedilnik. Je tam 1001 jed? Tudi prelepe fotografije teh jedi? Obstaja možnost, da so cene navite. Bolje je izbrati restavracijo, v kateri postrežejo manjše število jedi, saj boste tako vedeli, da zagotovo niso iz zamrzovalnika. 

3. Vabila

Hodite po središču mesta, ogledujete si lepote stavb ... Na vsakem koraku pa vas nekdo cuka za rokav in vabi na kosilo? To ni dober znak. Bodite pozorni tudi na obljube, da boste ob naročilu prejeli eno pijačo zastonj. Dobra restavracija ne potrebuje tovrstne reklame. 

4. Letaki

Na ulici delijo letake, na katerih so jedilniki in fotografije hrane. Tam so tudi kupončki za pijačo ali brezplačen posladek. In vse to ob top turistični lokaciji. Najverjetneje njihova ponudba ni vredna denarja, ki bi ga plačali. 

Najprej preverite cene.
Najprej preverite cene.FOTO: Thinkstock

5. Prisluhnite

Ko vstopite v restavracijo, najprej prisluhnite, katere jezike slišite. So to večinoma tuji ali domači jezik? Ali opazite številne vodiče, ki čakajo turiste, da zaključijo s kosilom? Najverjetneje gre za predrago in nekvalitetno ponudbo. 

6. Ni jim prav, da želite najprej preveriti cene

Nikjer ni cenika. Ko prosite za jedilnik, da preverite cene, so do vas nesramni. Znak, da nekaj ni v redu. Še tako drage restavracije raje vidijo, da se stranka najprej prepriča, ali si hrano pri njih sploh lahko privošči. Bolje tako, kot pa da izbruhne spor, ko stranka ne more poravnati računa. 

7. Vonjave

Saj veste, da lahko zelo hitro zaznate, da ste pravkar vstopili v slabo restavracijo, ki poleg tega še navija cene. Zaznate vonj po 100-krat uporabljenem olju? V jedilnici smrdi po postanem in zatohlem? Raje pojdite stran. 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2025, Cekin.si, Vse pravice pridržane Verzija: 795