Cekin.si
Pogled na mesto Hvar

Koristno

Turisti se pritožujejo nad draginjo na Jadranu

Š.Z.
28. 07. 2015 09.18
121

Svetovni portal za potovanja Trip Advisor je poln pisanja o cenah na Jadranu. Veliko je govora o "sončnem" Hvaru, ki ni poznan samo po lepem vremenu, temveč tudi po visokih cenah.

"Ne pojdite tja. Mi zagotovo ne bomo šli več," se pritožuje turist nad draginjo v Hvaru, ki ga označuje kot najdražje mesto na dopustu. "Plačali smo na stotine kun za hamburgerje, sendviče in pijačo," je zapisal.

Na spletnih straneh Delfin Sports bar & grila, ki je del Sunčanog Hvara, je cenik. Pečen krompir stane 20 (2,6), piščančja solata 65 (8,56), burito 125 kun (16,45 evra). Najcenejši hamburger je 65 kun, imajo ga pa tudi trojnega za 140 kun (18,43 evra).

Pogled na mesto Hvar
Pogled na mesto HvarFOTO: Thinkstock

Na Lonely Planetu so zapisali, da je na Hvaru veliko dobrih restavracij in hotelov, vendar so cene visoke tudi zaradi bogatih gostov, ki jih Hvar očitno zelo privlači. A poudarjajo, da je na otoku precej manj dragih zasebnih apartmajev in sob ali hostlov, kjer lahko najdete ugodno prenočišče.

Ostala mesta na hrvaški obali ne zaostajajo po cenah, ugotavljajo na 24sata.hr. V rovinjski restavraciji Bonaca je hamburger s pečenim krompirjem 63 (8,3), pol litra mineralne vode pa 17 kun (2,24 evra). "Žal nam je, če so za nekatere previsoke cene. Vemo, da ne more vsak obedovati pri nas, ampak objekt je bil prejšnje leto obnovljen in nudi prelep pogled na morje. Na Jadranu so še dražje restavracije, pri nas pa je kakovostna hrana in veliko gostov," so povedali.

Tudi v Splitu je gastronomska ponudba vse bolj raznolika in domačini znajo povedati, da tudi vse bolj draga. V dragih restavracijah, kot je Mazgoon, pica stane 110 (14,5), hamburger pa 85 kun (11,2 evra). V Chops Grill steak & sea food foodu je hamburger s cenjeno angus govedino 85 kun, v štručki je zelena solata, paradižnik, karamelizirana čebula, sir in popečena slanina, priloga je pečen krompir. V eni najstarejših picerij Fortuni se cene gibljejo od 54 kun za margarito do 110 kun za črno pico s klapavicami, kozicami in inčuni.

"V naših restavracijah v centru, ki v glavnem dobro poslujejo samo poleti, se pice najmanj splačajo. Večkrat na primer pride 12 gostov, ki naročijo tri pice in porabijo cel kečap. Zasedejo mize, zamažejo krožnike in pribor, mi pa izgubljamo zaslužek. Obenem je treba imeti za pico cel dan ogreto peč na več kot 350 stopinj Celzija, kar je velik strošek. Ampak treba jo je imeti v ponudbi," je visoke cene razložil splitski gostinec.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (121)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2025, Cekin.si, Vse pravice pridržane Verzija: 795