KARIERA

Med poročanjem v živo v studio prišel njen sin

Natisni0
O dogodku poroča večina tujih medijev, in sicer zelo naklonjeno in razumevajoče. Večina je omenila, da je bil dogodek prisrčen. 

Novinarka ameriške televizijske hiše NBC Courtney Kube je komentirala dogajanje na severu Sirije, kjer potekajo turški napadi na kurdske sile. Med poročanjem v živo pa je k njej pristopil njen sin, ki je očitno želel v njeno naročje. Novinarka je želela nadaljevati, a nato je skozi smeh dejala, da se opravičuje, saj so ob njej njeni otroci. Na koncu je svoje poročilo zaključila in vsi so bili zadovoljni.

Kakšni so bili odzivi?

O dogodku poroča večina tujih medijev, in sicer zelo naklonjeno in razumevajoče. Večina je v tekstu omenila, da je bil dogodek prisrčen. 

Tudi odzivi na Twitterju so zelo pozitivni, saj večina razume, kako je biti mama ali oče ter tudi opravljati svoje delo. 

Očitno so polni razumevanja tudi pri omenjeni televizijski hiši. Objavo so pospremili s ključnikom #MSNBCMoms in #workingmoms (MSNBC mame in mame, ki delajo):

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Po podatkih Eurostata za leto 2017 se je Slovenija po stopnji delovne aktivnosti mater, starih od 25 do 54 let, uvrstila med prve tri države članice Evropske unije.   

Stopnja delovne aktivnosti mater, starih od 25 do 54 let, z enim otrokom je v Sloveniji znašala 84 odstotkov (ali 10 odstotnih točk več od povprečja v vsej EU), z dvema otrokoma 88 odstotkov (ali 15 odstotnih točk več od povprečja v EU), s tremi ali več otroki pa nekaj več kot 80 odstotkov (ali 23 odstotnih točk več od povprečja v EU).

Sicer so britanski raziskovalci pod drobnogled vzeli raven stresa zaposlenih mater in prišli do zanimivih zaključkov. Znano je, da so zaposlene matere pod večjim stresom kot tisti zaposleni, ki otrok nimajo, toda raziskovalci so postregli s konkretnimi številkami. Ugotovili so, da je raven stresa zaposlene mame z enim otrokom za 18 odstotkov višja od količine stresa oseb, ki so brezposelne. Z višanjem števila otrok se povečuje tudi količina stresa. Tako so zabeležili, da so delavke z dvema otrokoma za kar 40 odstotkov pod višjim stresom v primerjavi z drugimi osebami. 

V branje priporočamo tudi: 

PREBERI ŠE
'Delam toliko ur, kot je potrebnih, da je delo narejeno'

PREBERI ŠE
'Zapravlja očetov denar in uživa v brezdelju'

PREBERI ŠE
Malomarnost ali naivnost? Kje največkrat izgubljamo denar na potovanjih?

PREBERI ŠE
Nekateri imajo vedno premalo denarja

PREBERI ŠE
Zaposlenim v bankah grozijo množična odpuščanja

PREBERI ŠE
774 delavcev prejelo obvestila od Fursa. Ste med njimi?