Financiral jo je premožni partner, po razhodu pa ...

Financiral jo je premožni partner, po razhodu pa ...

M.M.
16.10.2024, 4:52
0
Ko razkošje z ločitvijo postane preteklost. Kendel se je odločila pustiti službo, saj je želela "skrbeti" za partnerja. A po razhodu je ostala brez vsega. Oglasila so se tudi druga dekleta, ki so doživela podobno usodo.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

23-letna Kendel Kay je mlada TikTok zvezdnica, ki je postala priljubljena zaradi odločitve, da zapusti uspešno manekensko kariero, ostane doma in živi od partnerjevih prihodkov. Njena zgodba se je začela leta 2021, ko se je preselila v Portoriko, da bi bila s svojim fantom Lukom Lintzom. Kmalu je na družbenih omrežjih začela deliti vsebino o svojem novem življenju, vključno z videoposnetki kuhanja, pospravljanja in skrbi za svojega partnerja, poroča The Sun.

Njen fant Luke Lintz, zdaj star 25 let in izvršni direktor večmilijonske marketinške agencije, je plačeval njuno najemnino, račune in glamurozne počitnice, Kendel pa je pospravljala, kuhala in delila utrinke svojega idiličnega življenja na spletu. "Skuhala sem mu kavo in zajtrk, nato pa opravila dolgo rutino nege kože, opravila gospodinjska opravila in telovadila. Pripravila sem tudi večerjo, prijatelji in družina pa so domnevali, da še vedno delam. Vedno sem upala, da bom nekega dne mama, ki ne dela, temveč doma skrbi za otroke. Zdelo se je, da najina zveza gre v to smer. Vendar pa je skrb za mojega fanta prevzela celotno moje življenje. Le za nekaj ur sem lahko šla iz hiše. Bilo je tako, kot da skrbim za otroka. Začela sem se počutiti, kot da so me zaprli v škatlo," je dejala vplivnica.  

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Istočasno je začela Kendallina priljubljenost naraščati. Julija 2023 je na TikToku objavila video, v katerem je pokazala, kako uživa v svojem življenjskem slogu. Video si je ogledalo več kot milijon ljudi, številni sledilci pa so jo označili za kraljico življenjskega sloga.

"Izbrale ste si lahkotno življenje, za finance pa pustile skrbeti partnerju," je takrat zapisala v opis videa, v katerem je prikazala le del takega življenja. "Mnogi so me podpirali, češ da želijo živeti kot jaz, drugi pa so mislili, da je to, kar počnem, neumno," se je spominjala Kendel.

Kljub temu da je njena priljubljenost rasla, se je Kendel soočala tudi s kritikami tistih, ki so jo obtoževali spodbujanja nezdrave dinamike v odnosih, kjer je ženska odvisna od svojega partnerja. "Zavist in občudovanje sta se pogosto prekrivala. Spoznala sem, da je obstajala tudi druga stran, čeprav sem bila videti srečna," je poudarila. 

Po razhodu novembra 2023 se je Kendel znašla v krizi identitete in je živela od svojih prihrankov, saj je žrtvovala svojo finančno neodvisnost. "Vsekakor je tvegano tako živeti, če nimaš finančne podpore. Izguba neodvisnosti je bila zame najhujši del. Tako nevarno se je na ta način zanašati na drugo osebo."

Kendel pa ni edina ... Oglasila so se tudi druga dekleta

PREBERI ŠE

Kako se ob ločitvi deli premoženje?

Številna dekleta, ki so se znašla v podobnih situacijah, so govorila o tem, kako so po razhodu ostala brez doma, brez denarja in z velikimi vrzelmi v življenjepisu, zaradi česar je po razhodu težko najti službo.

"Postavljena sem bila v ta položaj, da ostanem doma in podpiram svojega partnerja. Zdaj nimam ničesar," je povedala Ari Luu, ameriška vlogerka, katere razmerje se je po treh letih končalo oktobra.

27-letno Millie iz Essexa je 18 mesecev po tem, ko sta se spoznala, v celoti financiral njen partner Daniel. "Ko sem diplomirala iz dramske igre, nisem bila prepričana, kaj bi rada počela in sem opravljala začasna dela. Kmalu po tem, ko sva se začela videvati, me je Daniel prosil, naj se preselim v njegovo luksuzno stanovanje v Londonu. Sprva sem prispevala za stroške, medtem ko je on plačeval hipoteko in me peljal na romantične vikende, vendar mi je leto kasneje Daniel predlagal, da pustim službo receptorke," je povedala. 

"Sprva sem se temu upirala, a zamisel o življenju, v katerem bi se zanašala na partnerja, je bila mamljiva. Sčasoma sem se počutila zdolgočaseno in osamljeno. Daniel je bil pogosto v službi, jaz pa se nisem imela več kaj pogovarjati s prijatelji. Nekega večera ga nisem dočakala z večerjo in bil je zelo jezen, zaradi česar sem spoznala, da me vidi kot zaposleno osebje. Razšla sva se in vrnila sem se živeti k prijatelju. Čeprav sem se zaposlila v baru, kjer sem prejemala 11,44 funta na uro, sem si oddahnila, ko sem ponovno pridobila spoštovanje," je razkrila ena izmed deklet. 

Povzeto po net.hr

PREBERI ŠE

Komu je finančno lažje – samskim ali parom?