Tudi prijatelji in družina lahko razpadejo, ko gre za denar

Tudi prijatelji in družina lahko razpadejo, ko gre za denar

M.M.
19.10.2024, 4:08
0
Ženska, ki je na loteriji osvojila več kot 550.000 evrov, pravi, da je denar uničil vse pomembne odnose v njenem življenju, zaradi česar je ostala sama s svojim premoženjem.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Vsak meni, da če bi dobil na loteriji, potem bi se njegovo življenje spremenilo v pravljico. Ampak ali je res vedno tako? Ne. In dokaz za to je tudi Američanka, ki je razkrila, kakšna nočna mora se ji je zgodila po dobitku na loteriji. Priigrala je 600.000 dolarjev ali več kot 550.000 evrov, poroča spletna stran Daily Star

Zelo hitro po tem, ko je izvedela za dobitek in zanj povedala tudi najbližjim, se je njeno življenje začelo razpadati. Njeni starši, sestra in fant so se obrnili proti njej, ko je denar pristal na njenem bančnem računu.

"Nikoli si nisem mislila, da bo zmaga na loteriji kaj drugega kot uresničitev sanj. A zdaj sem tu, z več denarja, kot sem si kdajkoli predstavljala, in zdi se mi, da se mi življenje sesuva na koščke. Nisem mogla verjeti svojim očem - dobila sem 600.000 dolarjev. Najprej sem bila v šoku. Poklicala sem svojega fanta Jamesa, ki je prav tako navdušeno takoj prišel k meni. Oba sva bila na trnih in sanjarila o tem, kaj vse bi lahko storila z denarjem. Toda sanje so se hitro spremenile v nočno moro," je anonimno razkrila na Redditu

Razkrila je, da je James brez njene odobritve začel načrtovati, kako bo ravnal z denarjem - podrobno je opisal svoje želje, da bi dal odpoved v službi, kupil luksuzni avtomobil in investiral v tvegane poslovne podvige. Ko mu je predlagala, da ne hitita in da se morda pogovorita s finančnim svetovalcem, se je spremenil. 

"Obtožil me je, da mu ne zaupam, in rekel, da poskušam vse nadzorovati," je dejala. "Potem se je vmešala moja družina. Moji starši, s katerimi sem imela vedno napet odnos, so se nenadoma želeli ponovno povezati. Začela sta namigovati o svojih finančnih težavah in o tem, kako bi jima koristila pomoč. Moja sestra, ki je bila vedno ljubosumna name, je odkrito zahtevala delež, češ da si ga zasluži za vse čase, ko me je 'podpirala'. Zdelo se mi je, da vsi gledajo name drugače, kot da sem zdaj zanje le banka," je potožila. 

Težko je, ko se zaradi večje vsote denarja najbližji obrnejo zoper vas.
Težko je, ko se zaradi večje vsote denarja najbližji obrnejo zoper vas. FOTO: Shutterstock

Ko jo je James začel zalezovati in se je raje družil s svojimi prijatelji, je njena družina še povečala pritisk, saj so se njeni starši obnašali, kot da imajo pravico do njenega denarja, ker so jo vzgojili. "Moja sestra me je označila za pohlepno in me obtožila, da sem zapustila svojo družino. Počutila sem se ujeto in preobremenjeno, nikogar nisem mogla osrečiti. Z Jamesom sva ugotovila, da je najino ljubezensko življenje postalo slabo, namesto skrbi in razumevanja je bilo vse v znamenju denarja. Odločila sva se končati. Pobral je del denarja, jaz pa sem ostala z mešanimi občutki - nekaj olajšanja in nekaj tesnobe," je razkrila. 

Zdaj je potrta in si želi, da se njen dobitek v lotu nikoli ne bi zgodil, saj je uničil njene odnose z ljudmi. "Ostala sem sama s svojim bogastvom, vendar se še nikoli nisem počutila bolj revno. Moja družina se komaj pogovarja z mano in izgubila sem nekoga, za katerega sem mislila, da bom z njim preživela življenje. Najela sem finančnega svetovalca in terapevta, da bi mi pomagala krmariti to novo resničnost, vendar je čustveni davek ogromen. Zmaga na loteriji naj bi bila blagoslov, vendar se je spremenila v prekletstvo. Želim si, da bi se lahko vrnil v prejšnje čase, ko je bilo življenje preprostejše in odnosi pristni," je zaključila. 

Morda pa je imela srečo, da se je znebila ljudi, ki ji ne želijo nič dobrega?

Eden od uporabnikov se je odzval na njeno objavo in zapisal, da denar spreminja stvari, pogosto na načine, ki jih ne pričakujemo. "To je težka lekcija, vendar zdaj veš, kdo ti resnično stoji ob strani. Osredotoči se na zaščito svojega duševnega zdravja in iskanje resničnih povezav, ki jih ne poganja denar," ji je svetoval. 

Druga oseba pa je dodala, da zato ni treba ljudem povedati, da ste zmagali na loteriji. "Tudi prijatelji in družina lahko razpadejo, ko gre za denar," je še dodala. 

PREBERI ŠE

Je glavni zadetek pri igrah na srečo sreča ali prekletstvo?

Povzeto po Daily Star