Je najbogatejša ženska na svetu, njeno življenje vas bo presenetilo!

Je najbogatejša ženska na svetu, njeno življenje vas bo presenetilo!

M.M.
24.10.2024, 4:15
0
Je dedinja znanega podjetja, a denar ji ni niti malo spremenil življenja. To je zgodba Françoise Bettencourt Meyers.

Ste že slišali za ime Francoise Bettencourt Meyers? Verjetno niste zanjo, zagotovo pa ste za njeno podjetje L'Oreal, ki ga je podedovala.

Dedinja podjetja L'Oreal Francoise Bettencourt Meyers je postala prva ženska, ki je po lestvici najbogatejših ljudi na svetu pridobila premoženje v višini 100 milijard dolarjev (90,1 milijarde evrov). To svetovno močno in znano podjetje je ustanovil njen dedek, podedovala pa ga je po smrti matere Liliane Bettencourt leta 2017, ki je veljala za najbogatejšo osebo v Franciji.

Neto premoženje Bettencourt Meyers je na Bloombergovem indeksu milijarderjev ocenjeno na več kot 100 milijard dolarjev, s čimer je 12. najbogatejša oseba na svetu. Ona in njena družina so največji posamični delničarji z okoli 35-odstotnim deležem. Njena mati Lilien je bila pogosto predstavljena v francoskih medijih, saj je bila zelo blizu francoskim političnim voditeljem.

Da pa denar ni formula za srečo, pove tudi dejstvo, da sta imeli mati in hči, Lilien in Francoise nekaj časa zelo zapleten, slab odnos.

PREBERI ŠE

Tudi prijatelji in družina lahko razpadejo, ko gre za denar

Njun odnos je zaostrila materina zveza s fotografom, ki naj bi njeno duševno šibkost izkoriščal za materialno korist. "Moja hči bi lahko potrpežljivo čakala na mojo smrt, namesto da bi naredila vse, da bi jo pospešila," je Lilien dejala v televizijskem intervjuju. Že po nekaj letih je bilo ugotovljeno, da Lilien trpi za obliko demence in ni več sposobna skrbeti zase. Zato je hči dobila skrbništvo nad materjo.

PREBERI ŠE

Tudi odrasli imajo lahko dodeljenega skrbnika

Po materini smrti je Francoise postala lastnica velikega bogastva, a namesto da bi spremenila svoje življenje iz korenin, je ostala zvesta prejšnjemu načinu. Zdaj je stara 71 let in se nerada preveč medijsko izpostavlja.

Francoise se ne liči in ne zahaja v luksuzne kozmetične salone. Poleg tega so zelo redke priložnosti, ko jo lahko vidimo na pomembnih dogodkih. Svoje življenje je posvetila otrokoma Nicholasu Meyersu in Jean Jean-Victorju Meyersu. Poleg njiju je pozornost posvetila svojemu možu, s katerim sta srečno poročena že štiri desetletja.

Francoise Bettencourt Meyers s soprogom v Benetkah
Francoise Bettencourt Meyers s soprogom v BenetkahFOTO: Profimedia

Čeprav bi lahko uživali in zapravljali mamine milijone, otroci Mayerjeve ne živijo tako. Imata odgovorne funkcije v upravnem odboru podjetja in se trudita še povečati bogastvo, ki ga je mama podedovala po dedku. Namesto da bi uživala v dragih jahtah in imela morje zaposlenih, ki bi namesto nje opravljali vse delo, Myersova dneve preživlja ob igranju klavirja in pisanju o grški mitologiji in Svetem pismu. 

Vir: glossy.espreso.co.rs

PREBERI ŠE

Pod palcem ima 2,8 milijarde evrov. Veste, kdo je to?