Je princ Harry na svoj 40. rojstni dan res podedoval osem milijonov funtov?

Je princ Harry na svoj 40. rojstni dan res podedoval osem milijonov funtov?

M.M.
26.09.2024, 4:15
0
Osem milijonov funtov je skoraj 9,6 milijona evrov. Ali je Harry res prejel ta denar? Sicer pa je 40. rojstni dan princa Harryja spodbudil celo člane kraljeve družine, da so na družbenih omrežjih čestitali slavljencu ...

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Pred kratkim je britanski princ Harry praznoval 40. rojstni dan in s tem dočakal tudi dan, ki naj bi mu prinesel precejšnje bogastvo, ki je del dediščine, ki mu jo je zapustila njegova babica. Toda ali je ta denar Harry res dobil, se sprašujejo tuji mediji, ki navajajo, da bi lahko princ tudi v tem primeru ostal praznih rok. 

Prvotno poročilo o skrbniškem skladu je britanska spletna stran The Guardian prvič objavila aprila 2002. Takrat so razkrili, da bosta princ William in Harry prejela vsak po 8 milijonov funtov, ko bosta dopolnila 40 let. To je skoraj 9,6 milijona evrov.

"Večina tega denarja je prišla iz pametnih naložb, ki vključujejo slike, dragoceno zbirko Fabergejevih jajc, porcelan in nakit, čeprav bo večina tega posredovana kraljici, saj je del kraljeve zbirke," je poročal BBC, ki je ugotovil, da je večina premoženja pripadla kraljici Elizabeti II.

Prababica je poskrbela za svoje pravnuke

Kraljica mati naj bi zapustila skupno skoraj 70 milijonov funtov (skoraj 83,7 milijona evrov). Ves ta denar naj bi se delil med vse njene pravnuke. "O tem fundacijskem skladu ni neodvisno dostopnih informacij. Gre za zasebni denar, ki pripada kraljevi družini, ne za javni denar," je za tuje medije povedal en komentator, drugi pa je poudaril, da je rojstnodnevno voščilo kraljeve družine, ki so ga namenili ob 40. rojstnem dnevu princa Harryja, pravzaprav pot do sprave.

Princ Harry
Princ Harry FOTO: Profimedia

Ali se odnosi v britanski kraljevi družini res popravljajo in se sovražnost med bratoma, ki je bila zelo očitna, umika, pa ni še čisto jasno. Obe strani se namreč držita bolj zase in se ukvarjata s svojimi lastnimi težavami. 

Povzeto po TPortal

PREBERI ŠE

Le nekaj ur po tem, ko je Kate objavila video o svoji bitki z rakom, sta Harry in Meghan naredila to!