Kam so izginili milijoni? Princ Harry in Meghan Markle sta se znašla v težavah

Kam so izginili milijoni? Princ Harry in Meghan Markle sta se znašla v težavah

M.M.
10.10.2024, 9:30
0
V zadnji davčni napovedi fundacije Archewell je bilo razkrito, da britanski princ Harry in njegova soproga Meghan Markle nista prijavila 4 milijonov dolarjev, zato vsi čakajo na njuno pojasnilo. Gre za 3,66 milijona evrov.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Čeprav je v zadnjih dveh letih dobrodelna ustanova princa Harryja in Meghan Markle, Archewell, prejela dve donaciji v višini več kot 6 milijonov dolarjev (več kot 5,5 milijona evrov), sta zneska v davčni napovedi "izhlapela", torej je bilo prikazanih le nekaj več kot 2 milijona dolarjev (več kot 1,8 milijona evrov). 

To razkritje je samo še podžgalo ugibanja o tem, kaj se je pravzaprav zgodilo s pogrešanimi milijoni zakoncev Sussex, domneva pa se, da je vse zakonito in da bodo milijoni, ki so čudežno izginili, prikazani na naslednji davčni napovedi.

Ta novica je v javnosti odjeknila v izredno slabem času za fundacijo, ki je že dolgo na slabem glasu, saj so šele letos dobili zeleno luč, da spet začnejo zbirati in trošiti denar. Zaradi vsega tega bo pred fundacijo Archewell nekaj napetih mesecev, saj bo davčna uprava zdaj zagotovo podrobneje prečesala vse postavke, a tudi nestrpno pričakovala naslednjo davčno napoved, ko bo morda razloženo, kaj se je pravzaprav zgodilo, poroča spletna stran TPortal.

PREBERI ŠE

To je CV Meghan Markle

Zakonca sta sicer znana tudi po tem, da imata vrsto podjetij, ki poslujejo v ameriški davčni oazi. Zakonca živita in poslujeta v ameriški zvezni državi Kaliforniji, a podjetja sta ustanovila v ameriški davčni oazi Delaware, ki slovi kot priljubljeno zatočišče ameriških podjetnikov, ki želijo plačati čim manj davkov, poroča spletna stran The Sun

Več o tem si preberite v spodnjem članku. 

PREBERI ŠE

Meghan in Harry imata kar 11 podjetij - v ameriški davčni oazi

Mehgan Markle in princ Harry uživata v luksuznem življenju. Pa si ga resnično lahko privoščita?

PREBERI ŠE

Thomas Markle: Dolgujejo mi. Čas je, da poskrbi za očka