Napad na Kate Middleton. Si je to res zaslužila?

Napad na Kate Middleton. Si je to res zaslužila?

M.M.
20.11.2023, 11:15
2
"To hinavščino je mučno gledati," pravijo kritike nastopa Kate Middleton. Kaj jih je tako razjezilo?

Kate Middleton je bila deležna kritik, potem ko je nosila drago svileno srajco, da bi Britance prosila, naj darujejo otrokom v stiski. 41-letna valižanska princesa je namreč odprla BBC-jev letni dogodek zbiranja sredstev Children in Need (Otroci v stiski) v svileni srajci Lisou Betty, ki stane 315 funtov, kar je približno 360 evrov.

Bodoča angleška kraljica je del družine, katere bogastvo je ocenjeno na okoli 27,5 milijarde evrov. V vnaprej posnetem videoposnetku povedala, da sredstva zbirajo za pomoč, podporo, spodbujanje in opolnomočenje vseh otrok, da bodo najboljši, kar so lahko. To je ključnega pomena za njihovo prihodnje zdravje in srečo, je poudarila in dodala, da so zato projekti Children in Need tako pomembni.

BBC-jevo letno dobrodelno akcijo zbiranja sredstev vsako leto podpre množica slavnih. 

In čeprav gre za plemenito prizadevanje, so kritiki hitro napadli Kate Middleton. Zakaj?

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Žali me, ko vidim Kate Middleton na BBC v bluzi za 315 funtov."

"Milijarder sproži humanitarno kampanjo na BBC. Prosi družbo za donacije. Ne delaj se neumnega, BBC," je zapisal eden izmed uporabnikov omrežja X.

"Torej, BBC Kate Middleton, ki ima v lasti več domov, se je pravkar pojavila v oddaji Otroci v stiski, ki je lani zbrala okoli 20 milijonov funtov (22,8 milijona evrov). Ali 354 milijonov funtov manj (404 milijonov evrov), kot smo dali kraljevi družini za uničenje Buckinghamske palače. To hinavščino je mučno gledati," se glasi še en komentar.

"Poznam družine z invalidnimi otroki, ki so se odpovedale obrokom, da bi njihov otrok lahko jedel. Zato me užali, ko vidim Kate Middleton na BBC v bluzi za 315 funtov," je komentiral zagovornik hendikepiranih oseb Dan White.

"Upam, da bo Kate Middleton napovedala tudi 10-odstotno znižanje javnih davkov za kraljevo družino. Predstavljajte si, koliko bi s tem zbrali v dobrodelne namene!" je zapisal drugi uporabnik omrežja X.

Nekateri so ji stopili v bran in zapisali, da je leta 2020 že enkrat oblekla isto bluzo. 

Kate Middleton teh očitkov ni javno komentirala, je pa na uradnem Instagram profilu kraljevega para objavila posnetek svojega govora.

PREBERI ŠE

Kate se je pojavila v obleki za 11 evrov

Vir: Index.hr