Pet najdražjih ločitev v zgodovini. Gre za astronomske zneske

Pet najdražjih ločitev v zgodovini. Gre za astronomske zneske

M.M.
18.10.2024, 4:36
0
Ločitve slavnih pogosto pritegnejo veliko pozornosti javnosti, ne le zaradi dramatičnih okoliščin, ki jih spremljajo, temveč tudi zaradi astronomskih zneskov, ki se delijo med nekdanjima zakoncema.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Vsaka ločitev je težka, še posebej, ko gre za delitev premoženja

PREBERI ŠE

Primer, kako se deli premoženje v primeru ločitve

Preverite pet najdražjih zvezdniških ločitev, ki javnosti niso šokirale le z zneski, ampak so pokazale tudi kompleksnost bogastva, slave in pravnih bitk, ki pogosto spremljajo razpade zakonov.

PREBERI ŠE

Kdo je odvetnica, ki zmelje partnerje hollywoodskih zvezdnikov?

Jeff in MacKenzie Bezos

Na vrhu seznama je ločitev Jeffa Bezosa, ustanovitelja Amazona, in njegove žene MacKenzie Scott. Njuna ločitev, dokončana leta 2019, velja za najdražjo v zgodovini. MacKenzie je prejela 4 odstotke delnic podjetja Amazon, ki je bilo ob ločitvi vredno okoli 38 milijard evrov.

Kljub ogromnim finančnim vložkom je paru po ločitvi uspelo ohraniti prijateljske odnose. MacKenzie je postala ena najbogatejših žensk na svetu in se posvetila človekoljubju ter donirala vrtoglave zneske različnim dobrodelnim organizacijam.

Jeff Bezos pa je obdržal nadzor nad Amazonom in še naprej vodil podjetje kot izvršni predsednik, trenutno pa je v razmerju z Lauren Sanchez. Ta ločitev ni le spremenila življenj zakoncema Bezos, ampak je pomembno vplivala tudi na poslovni svet, predvsem v kontekstu lastništva in upravljanja Amazona.

Bill in Melinda Gates

Drugi par na seznamu je Bill Gates, soustanovitelj Microsofta, in njegova žena Melinda. Njuna ločitev, napovedana leta 2021, je šokirala mnoge glede na njun 27-letni zakon in skupno človekoljubno poslanstvo.

Čeprav natančen znesek poravnave ni bil javno objavljen, se ocenjuje, da bi lahko Melinda glede na Billovo bogastvo ob ločitvi prejela okoli 65 milijard evrov. Par je sporočil, da bosta še naprej skupaj vodila fundacijo Bill & Melinda Gates, eno največjih zasebnih ustanov na svetu.

Ta ločitev je še posebej zanimiva, ker ni vključevala le delitve osebnega premoženja, ampak tudi odločitve o prihodnosti njune globalne človekoljubne misije. Kljub ločitvi sta se Bill in Melinda zavezala, da bosta še naprej sodelovala pri svojih človekoljubnih projektih, kar dokazuje, da osebni odnosi ne ovirajo nujno poklicnih in človekoljubnih ciljev.

Rupert in Anna Murdoch

Tretja na našem seznamu sta medijski mogotec Rupert Murdoch in njegova druga žena Anna. Njuna ločitev leta 1999 je privedla do poravnave v višini okoli 1,7 milijarde evrov, zaradi česar je bila ta takrat ena najdražjih ločitev v zgodovini.

Rupert in Anna sta bila poročena 32 let in imata tri otroke. Ločitev je pritegnila veliko medijske pozornosti, ne le zaradi finančnega vidika, ampak tudi zaradi Rupertove odločitve, da se kmalu po ločitvi poroči s precej mlajšo žensko.

Rupert Murdoch
Rupert MurdochFOTO: Profimedia

Alec in Jocelyn Wildenstein

Četrti par na seznamu je Alec Wildenstein, dedič trgovske umetniške dinastije, in njegova žena Jocelyn. Njuna ločitev leta 1999 ni postala znana le zaradi finančnega vidika, ampak tudi zaradi dramatičnih okoliščin, ki so ji sledile.

Jocelyn naj bi prejela poravnavo v višini približno 2,5 milijarde evrov, plus 100 milijonov evrov na leto za 13 let od datuma ločitve. Zaradi številnih plastičnih operacij je sčasoma postala povsem neprepoznavna, prijel pa se je je tudi vzdevek Catwoman, ker je že tolikokrat operirala oči, da so bile podobne mačjim.

Jocelyn Wildenstein
Jocelyn WildensteinFOTO: Profimedia

Tiger Woods in Elin Nordegren

Zadnja na seznamu sta profesionalni golfist Tiger Woods in njegova žena Elin Nordegren. Njuna ločitev leta 2010 je pritegnila ogromno medijske pozornosti zaradi škandala z nezvestobo in fizičnega obračuna, ko naj bi Elin napadla takratnega moža.

Poravnava naj bi znašala približno 750 milijonov evrov, zaradi česar je bila to ena najdražjih ločitev v športnem svetu. Ta primer je še posebej zanimiv, ker je pomembno vplival ne le na Woodsovo osebno življenje, ampak tudi na njegovo poklicno kariero in sponzorske pogodbe.

Elin Nordegren in Tiger Woods
Elin Nordegren in Tiger WoodsFOTO: Profimedia

Povzeto po net.hr