Bogata zgodovina in čudovite plaže – destinacija, ki jo morate obiskati

Bogata zgodovina in čudovite plaže – destinacija, ki jo morate obiskati

M.M.
09.04.2024, 4:09
0
Poletje 2024 trka na vrata! Le kam bi odpotovali, da se imamo lepo, napolnimo baterije za nove podvige, pri tem pa ne bankrotiramo? Tokrat predstavljamo turistično destinacijo s prečudovitimi plažami.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Malta, do tja lahko z letalom pridete v samo dveh urah, ta privlačna lokacija pa izstopa po svoji zgodovini, plažah in impresivnem razgledu na Sredozemlje.

To pomlad lahko z Ryanairom poceni letite v številne evropske države, med priljubljenimi pa sta tudi Ciper in Malta. Odlični destinaciji za vse ljubitelje čudovitih plaž in okusne hrane, a tudi kulturne dediščine. Na Malto se lahko odpravite s povratno letalsko vozovnico, za katero boste odšteli le nekaj deset evrov. 

Malta je odlična ideja tudi za krajše počitnice

Malta izstopa po svoji prekrasni pokrajini, zgodovini, pa tudi po gastronomiji, ki je prežeta s sredozemskimi, britanskimi, francoskimi in arabskimi vplivi. 

Na tem sredozemskem otoku bodo uživali ljubitelji potapljanja in morske hrane, mnogi pa priporočajo obisk kraja Marsaxlokk, starodavne ribiške vasice na južni obali Malte, ki očara s svojo barvitostjo. 

Marsaxlokk
MarsaxlokkFOTO: Adobe Stock

Dragoceni zgodovinski templji

Tudi malteški templji so starodavni, njihovo vrednost pa je priznal Unesco. Posebej pomemben je kompleks templjev s pogledom na morje Hagar Qim. Poleg tega si morate ogledati tudi podzemni tempelj Hal Saflieni Hypogeum, ki je zelo dobro ohranjen. Vendar pa obiskovalci opozarjajo, da je treba vstopnice za to atrakcijo kupiti precej vnaprej, rezervirate jih lahko na primer do dva meseca pred obiskom.

 Hagar Qim
Hagar QimFOTO: Adobe Stock

Obiščite tudi prestolnico Malte

Valletta, glavno mesto Malte, leži na rtu in je eno najmanjših glavnih mest na svetu. Prežeto je s kulturno in zgodovinsko dediščino, v mestu so številne cerkve, katedrale in palače. Poleg sakralnih objektov in utrdb obiskovalce privablja tudi stavba parlamenta, katere gradnja je bila končana pred 10 leti.

Znano je tudi srednjeveško mesto Mdina, ki ponuja impresiven razgled. Njegove ozke ulice pripovedujejo zgodbo o malteški zgodovini, zanimivo pa je, da je v Mdini mogoče najti dediščino, staro kar 4000 let. Ogledate si lahko tudi številne kapele, katedrale in hiše plemičev.

Čudovite plaže na Malti

Po sprehodu po zgodovinskih stavbah pa se lahko odpravite na plaže. Na srečo ima Malta veliko plaž, eden najbolj znanih krajev za sprostitev v modrem pa je zaliv Mellieha na severozahodni obali Malte. Omenimo še naslednje plaže: Ramla, Ghajn Tuffieha, Gnejna, pa tudi druge bolj skrite kraje, kjer se lahko izognete gneči. Na nekaterih od njih lahko surfate, a tudi uživate na pesku - zabava je zagotovljena tako za odrasle kot za otroke.

Povzeto po zena.net.hr.