Cene trajektov na Hrvaškem

Cene trajektov na Hrvaškem

M.M.
22.06.2022, 5:00
0
Tudi vozovnice za trajekte, katamarane in avtobuse so se podražile.

Trajekt za Korčulo
Trajekt za KorčuloFOTO: Dreamstime

Zgodilo se je, kar smo v bistvu pričakovali – da bodo cene kart za trajekte dražje. In ne le te, gor so šle tudi cene avtobusnih kart in kart za katamarane, poroča hrvaška spletna stran dnevnik.hr

Zakaj? Zaradi že znanih razlogov, ki jih poslušamo vsak dan: podražitve goriva. 

Cene se bodo zvišale za 30 odstotkov. Pavao iz Zagreba se ne da in pravi, da se le enkrat živi. Dokler bo imel denar, bo plačeval.

"Do Ugljana, otoka pri Zadru, lahko tudi plavamo," se šalijo prebivalci tega mesta. A nato resno priznajo, da bodo letos razmislili, ali se jim sploh še splača na enodnevne ali krajše izlete na otoke. 

Težko je tudi prevoznikom: Katamaran, ki je vozil na relaciji Split–Bol–Makarska–Korčula–Mljet–Dubrovnik, to sezono ne bo obratoval. Razlog so previsoki stroški. Vsi, ki so že plačali karte, bodo dobili denar povrnjen, pravi zasebnik, ki je upravljal s to linijo. 

Tudi avtobusne vozovnice so se podražile, tako da domačini zaskrbljeno premlevajo, kakšno poletje bo to. 

Za trajektni prevoz na Cres (Porozina–Brestova in obratno) boste odšteli: za eno odraslo osebo 26 kun (3,46 evra), za otroka, starega od tri do 12 let, 13 kun (1,73 evra), za osebno vozilo do petih metrov dolžine pa 131 kun (17,42 evra). Skupaj za tričlansko družino: 196 hrvaških kun, kar je 26 evrov. 

PREBERI ŠE
Končno znano, kdaj bo odprt most na Pelješac

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke