Cene namestitev na Jadranu: Letos smo priča veliki rasti cen

Cene namestitev na Jadranu: Letos smo priča veliki rasti cen

STA
09.05.2022, 15:30
0
Cene namestitev na Jadranu so v zadnjih dveh sezonah zaradi manjšega povpraševanja rasle minimalno, letos pa bo bivanje v nekaterih hotelih na vrhuncu turistične sezone dražje tudi do 50 odstotkov. Najugodnejše bo bivanje na jugu obale.

Makarska riviera
Makarska rivieraFOTO: Shutterstock

"Letos smo priča veliki rasti cen namestitvenih in gostinskih objektov. Analize kažejo, da se bo bivanje v hotelih in kampih na Jadranu v primerjavi z lani v povprečju podražilo za 20 do 25 odstotkov. Zaradi bistveno večjega povpraševanja in za zdaj dobrega tempa rezervacij za glavno sezono pa bodo cene v izjemnih primerih rasle tudi do 50 odstotkov," je za hrvaški časnik Večernji list povedala poslovna svetovalka Sanja Čižmar.

Trenutno so cene hotelskih namestitev 30 odstotkov nižje, kot bodo od julija dalje, v najbolj priljubljenih terminih pa bodo še dodatno poskočile.

Podražitve bodo največje v tistih objektih, ki zadnji dve leti niso spreminjali cen. "Nočitev v apartmaju za štiri osebe s tremi zvezdicami, ki je bila v preteklosti 80 evrov, je pred začetkom pandemije stala 100 evrov, zdaj pa bo 110 do 130 evrov, na vrhuncu sezone verjetno še precej več," je pojasnila Čižmarjeva.

Da bi turiste odgnala vojna v Ukrajini, ni pričakovati. "Po zastoju ob začetku vojne so rezervacije spet začele prihajati," je za Večernji list povedal Dalibor Čanaglić iz agencije Palma Travel. Dodal je, da je najmanj zanimanja za jug, na primer za otoka Brač in Korčula, ter za Makarsko, kjer za namestitev trenutno ponujajo okoli 30-odstotne popuste. Popuste za bivanje v maju je mogoče najti po vsej jadranski obali.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

PREBERI ŠE
Slovenci so lani na Hrvaškem kupili toliko nepremičnin

PREBERI ŠE
Veljavnost turističnih bonov: Do kdaj jih lahko porabite?

PREBERI ŠE
Kako preveriti stanje bonov? Na primer za otroka

PREBERI ŠE
Cene kampiranja v Evropi