Nemec v Zadru kritiziral cene: poglejte, koliko je plačal kosilo

Nemec v Zadru kritiziral cene: poglejte, koliko je plačal kosilo

M.M.
15.06.2022, 5:00
2
Dopust v Zadru je očitno razočaral nemškega turista, ki je tam z družino. O cenah so se tamkajšnji novinarji pogovarjali tudi z nizozemskim parom, Britanko in Italijanom. Kaj so povedali?

Novinarji hrvaškega spletnega portala Zadarski list so se konec preteklega tedna sprehodili po mestnem jedru in tuje turiste povprašali, kaj menijo o cenah hrane, nastanitev in drugih storitev. 

Najbolj nezadovoljen je bil Nemec Patrik, ki je na počitnicah z ženo in dvema otrokoma. "Tukaj smo le en dan, nastanitev imamo v apartmaju na Viru. Cene so grozne. Na Hrvaškem smo bili tudi v preteklosti in takrat je bilo občutno ceneje. Sedaj pa je zelo drago, še posebej letos. Na primer: za kosilo smo plačali okoli 700 kun. Jedli smo žena, jaz in dva otroka. V preteklosti smo plačali občutno manj," je bil zgovoren Nemec. 700 kun je približno 93 evrov.

Novinarji so se nato pogovorili z mladim parom, ki je v Zadar prišel iz Amsterdama. Čeprav je še vedno ceneje kot na Nizozemskem, sta se strinjala, da so cene višje kot pretekla leta, ko sta počitnikovala v Zadru. 

Zadar
ZadarFOTO: Profimedia

Zgovorna je bila tudi Britanka Keith, ki prihaja iz Londona. "Jedle smo v nekaj restavracijah v središču mesta. Cene so podobne tistim v Londonu, morda je pijača malo cenejša. V Zadru bomo štiri dni, apartma pa plačujemo 400 kun na noč (okoli 53 evrov)," je dejala. 

PREBERI ŠE
Cena sladoleda je odvisna tudi od lokacije

Nato so novinarji poklepetali še z Italijanom Lorenzom, ki živi in dela v Londonu. Če cene v Zadru primerja z Londonom, se mu zdi, da cene v hrvaškem mestu niso tako visoke. A če jih primerja s tistimi v Rimu, ugotavlja, da so zelo podobne. 

Na koncu so novinarji portala Zadarski list zaključili, da čeprav so cene višje kot v preteklih letih, je mesto polno turistov. 

PREBERI ŠE
Cene hrane na hrvaški obali

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke