Po velikonočnih praznikih smo poročali, da so nekateri gostje iz Slovenije, ki so praznike preživeli na hrvaškem Jadranu, na družbenih omrežjih objavili račune iz lokalov in restavracij, je takrat poročal hrvaški spletni portal dnevnik.hr. Nad cenami jedi in pijače so bili šokirani, sezona pa se sploh še ni začela.
"Uvedba evra na Hrvaškem je pustila posledice! Cene turističnih zmogljivosti in gostinskih storitev so poletele v nebo že pred sezono, zato smo se Slovenci domov vračali s praznimi denarnicami," je omenjeni portal citiral slovenske medije.
Objave računov na Facebooku

Res je, da so se v različnih skupinah na Facebooku pojavile objave, v katerih so fotografije računov. Tako je na primer na enem računu moč videti, da je v Poreču stranka za dva decilitra vina in dve kepici sladoleda plačala 24 evrov.
Navajajo tudi, da se je podobno v Umagu zgodilo znanemu Slovencu, ki vodi verigo burgerjev. Na Facebooku je delil fotografije iz gostilne, kjer so za porcijo jadranskih lignjev plačali kar 28 evrov. Pri tem pa je zapisal tudi, da lignji zagotovo niso bili jadranski.
Objavljena je bila tudi fotografija palačink s priljubljenim namazom, ki so v Poreču stale 6,50 evra, ter račun, s katerega je razvidno, da je bilo treba za pivo odšteti 5,10 evra.
Razburjenje se nadaljuje
Sedaj pa se nad cenami na hrvaški obali čudijo tudi drugi tuji turisti. A ne za dolgo - tako kot v vsakem turističnem mestu, se je tudi na obali naših sosedov treba znajti. V enem od lokalov v središču Opatije si lahko privoščite pico za devet evrov, pico s tartufi pa za 14.
Več v spodnjem prispevku:
Sicer pa je bilo že od vedno tako, da obstajajo lokacije, kjer boste hrano in pijačo preplačali, in tudi take, kjer so cene normalne. Le poiskati jih je treba! Pri tem pa bodite tudi pozorni na druge trike, ki si jih lahko privoščijo natakarji.
Vir: dnevnik.hr
Komentarji (5)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV